Clinica ORL din Timişoara va fi reabilitată

ORL Timisoara

Amplasată într-o clădire veche, la fel ca alte clinici ale Spitalului Municipal din Timișoara, Clinica ORL are nevoie de mai multe reparații. Fondurile au fost solicitate municipalității încă de anul trecut, iar acum se pare că a venit rândul consilierilor să aprobe, la ședința extraordinară de vineri, banii necesari.

În cadrul reabilitării sunt vizate acoperișul clădirii în care funcționează clinica, precum și fațada de la stradă, întrucât tencuiala este deteriorată, prezentând un real pericol pentru trecători. În clinică este nevoie și de montarea unui lift pentru transportul pacienților operați, astfel încât să fie îndeplinite toate normele legale de funcționare pentru o unitate de profil sanitar.

„Ținând cont de structura multietajată a clădirii, transportul cu targa al pacienților operați se face cu foarte mare dificultate din cauza scării interioare de dimensiuni înguste, care nu respectă normele sanitare în vigoare. Menționăm că, în trecut, a existat un lift de persoane în incinta clinicii, actualmente demontat, puțul acestuia existând în continuare. Aceste lucrări sunt necesare pentru respectarea cerințelor de autorizare și funcționare a acestei unități spitalicești”, se arată în referatul anexat la proiectul de hotărâre.

Termenul preconizat pentru realizarea investiției este de nouă luni, iar suma necesară se ridică la 2,4 milioane de lei (inclusiv TVA).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns