Clinica de Dermatologie din Timișoara și Sala Olimpia, spații pentru pacienții cu coronavirus, în funcție de numărul de noi cazuri

Primarul Nicolae Robu a declarat că Timișora dispune de capacitatea necesară pentru ca sistemul medical să nu cedeze, în eventualitatea nedorită a unei explozii de cazuri de infectări cu coronavirus.

CITEȘTE ȘI: Poliția, mesaj de Florii: Cimitirele și bisericile sunt închise. Nu ieșiți în pădure la grătar

La Spitalul ”Victor Babeș” există, cel puțin în momentul de față, locuri suficiente, însă a mai fost pregătită o clinică unde se vor putea trata pacienții cu coronavirus. Este vorba de Clinica de Dermatologie a Spitalului Municipal Timișoara, de pe Strada Daliei, care a fost modernizată nu cu mult timp în urmă, astfel că dispune de standarde destul de ridicate de tratament. După cum a declarat primarul, primii pacienți ar urma să intre chiar de astăzi în unitatea medicală de pe Strada Daliei, fiind vorba, deocamdată, de cei suspecți de a fi infectați.

Municipalitatea mai are pregătită o soluție de excepție, în cazul nefericit în care numărul infectaților ar depăși capacitatea celor două clinici menționate. Este vorba de Sala Olimpia, unde s-au făcut deja primele pregătiri și nu ar fi o problemă să se amenajeze rapid spații spitalicești. ”Comceptul e bine pus la punct, am putea intra repde acolo, dar sperăm să nu fie nevoie”, a declarat primarul Nicolae Robu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

1 Comments
SarbTM 10 aprilie 2020
In serbia acest lucru a fost realizat de vreo saptamana, bine ca se aplica si la noi.