Clarificări privind constituirea majorităților în localitățile timișene. Le oferă Dănuț Groza, secretar general interimar al PNL Timiș

groza 1

Desemnarea viceprimarilor în Timișoara și a vicepreședinților Consiliului  Județean Timiș a trezit un mare interes în ultima perioadă, însă tot la fel de importante sunt și majoritățile care trebuie constituite în celelalte localități ale județului. În multe dintre acestea, primarii aleși nu dispun de un număr suficient de consilieri din aceeași formațiune politică pentru a impune fără probleme viceprimarul, motiv pentru a fost nevoie de negocieri serioase.

Dănuț Groza, secretar general interimar al PNL Timiș, spune că discuțiile sunt foarte avansate și că în multe localități lucrurile au fost deja tranșate: ”Stăm bine cu negocierile, în general. Mai sunt câteva localități în care trebuie purtate discuții, mă refer aici la comunele unde primarii sunt de la USR Plus.

Am reușit să desemnăm viceprimari de la PNL chiar și în cazuri unde nu aveam primari liberali. Avem un protocol cu PMP, pe care dorim să-l respectăm”.

Groza spune că primarii au avut mână liberă pentru a constitui majorități în localitățile pe care le conduc, însă recomandarea partidului a fost să evite înțelegeri cu PSD: ”Sunt unii primari cu multe mandate în spate și suntem convinși că au capacitatea de a realiza majoritățile care aduc beneficii comunei respective”.

Secretarul general interimar al PNL Timiș a precizat că au avut și încă sunt în curs discuții cu primari aflați la primul mandat, legate îndeosebi de ceea ce presupune transferul de autoritate: ”Sunt unii colegi care mai trebuie ajutați și de aceea am beneficiat și de expertiza președintelui Alin Nica, cu patru mandate la activ, care le-a explicat noilor primari ce înseamnă preluarea funcției, cum trebuie gestionată situația și alte aspecte de acest gen”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *