Clădirile monument ale orașului, inventariate cu ajutorul Direcției Județene pentru Cultură Timiș

Scutiri de impozit sau supraimpozitări pentru proprietarii de clădiri istorice

Clădirile monument ale orașului, inventariate cu ajutorul Direcției Județene pentru Cultură Timiș.

 Primăria Municipiului Timișoara și Direcția Județeană pentru Cultură Timiș vor încheia un protocol de colaborare privind clădirile monumente istorice individuale și clădirile situate în ansambluri și situri istorice protejate, aflate în Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Portocale cu pesticide, retrase de la vânzare. Au fost comercializate în perioada 23.12.2021-05.01.2022

În cadrul acestui protocol, ce urmează să fie supus aprobării Consiliului Local Timișoara, în următoarea ședință de plen, Direcția Județeană pentru Cultură Timiș va elabora documentul “Obligația privind folosința monumentului istoric”, care cuprinde datele de identificare ale clădirii, obligațiile proprietarilor, date privind starea generală de conservare a clădirii etc.

Clădirile, inspectate de specialiști

Primăria Municipiului Timișoara va oferi acces specialiștilor direcției la imobilele pe care le are în proprietate sau administrare și va pune la dispoziție, cu titlu gratuit, documente relevante din arhiva instituției.

Reamintim proprietarilor de clădiri monument istoric că pot beneficia de servicii de consultanță cu titlu gratuit, oferite de specialiștii Biroului Reabilitare Cartiere Istorice și Monumente al Primăriei Municipiului Timișoara, situat pe Ștefan cel Mare nr. 2. Programul de lucru cu publicul este de luni până vineri, în intervalul orar 9,00 – 16,00. Programări se pot face la 0752 224.171 sau 0374 555.160, mail: [email protected].

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *