Clădirea unei primării din Timiş va fi reabilitată. Actualul sediu a devenit neîncăpător

Comuna Periam a depus cinci proiecte în vederea atragerii de finanţări prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi din fonduri europene. De remarcat că acestea completează ceea ce s-a realizat deja în materie de infrastructură sau vizează reabilitarea unor clădiri care nu mai corespund cerinţelor prezentului. Primul se referă la sistemul de canalizare pluvială, la realizarea de podeţe şi alei de acces în gospodării, care va completa investiţia de modernizare a carosabilului stradal, aflată în stadiu de finalizare.

Al doilea vizează realizarea de piste de biciclete. Al treilea proiect este dedicat reabilitării şi modernizării reţelei de apă. Celelalte două îşi propun să realizeze renovarea clădirilor liceului şi căminului cultural, ultimul dintre ele solicitând finanţarea investiţiei din fonduri europene.

Edilul Cornel Dumitraş a declarat că există în lucru şi al şaselea proiect, cel de reabilitare şi extindere a clădirii primăriei. Principalul argument care stă la baza elaborării lui este acela că sediul actual al instituţiei administrative locale a devenit neîncăpător şi nu mai satisface actualele cerinţe.

Astfel, Serviciul de apă-canal se află în plin proces de autorizare, având nevoie de un sediu pentru cei zece lucrători ai săi. De asemenea, Serviciul de evidenţa populaţiei, cu trei angajaţi,
necesită, la rându-i, un spaţiu mai generos.

0 Comments

No Comment.