Clădirea Morii Concordia, reabilitată în timp record

Clădirea Morii Concordia, reabilitată în timp record

Clădirea Morii Concordia, reabilitată în timp record

Voluntarii Asociaţiei Acasă în Banat, săteni, autorităţi locale, dar și firme şi mici întreprinzători locali şi-au unit forțele pentru salvarea Morii Concordia de la Vrani.

Pe parcursul a trei zile, a fost reparat acoperişul clădirii şi a fost refăcută tencuiala. De asemenea, au fost curăţate atât spaţiile interioare cât şi cele exterioare.

Fiind o clădire de mari dimensiuni, cu un acoperiș pe măsură, a trebuit să căutăm soluții pentru a finaliza ceea ce ne-am propus în numai trei zile.

CITEȘTE ȘI: ANAF cu „radarul”, la propriu, pe o nouă categorie de contribuabili. Ce raportări trebuie să facă obligatoriu transportatorii la Fisc

Am început prin a da jos toată țigla de pe acoperiș, apoi am selectat doar țigla în stare bună și am curățat-o manual una câte una.

Meșterii au reparat șarpanta acolo unde a fost cel mai grav afectată. Ne-a ajutat foarte mult utilajul pus la dispoziție de Bardeau Holding, fără de care efortul ar fi fost mult mai mare.

Zeci de voluntari au fost ocupați pe interior de curățenia generală, vopsit și văruit. Câțiva meșteri din sat, ajutați de voluntari, s-au oferit să refacă o parte din tencuiala degradată.

Cel mai urgent a fost frontonul clădirii dinspre stăvilar care era grav afectat. Ne-am ocupat și pe exterior de curățenie, ecologizare, amenajarea spațiului din jurul morii care la fiecare sfârșit de săptămână se umple de oameni veniți la scăldat”, transmit reprezentanţii Asociaţiei Acasă în Banat.

În acţiunea de reabilitare a morii de la Vrani au fost implicaţi aproape o sută de voluntari.

”Au venit să dea o mână de ajutor oameni de toate vârstele și din toate domeniile de activitate, iar pentru Asociația noastră este una din acțiunile cu cea mai mare implicare a oamenilor din sat. Așa că sâmbătă după amiază am putut răsufla ușurați: acoperișul a fost terminat!
Mulțumim sponsorilor Bardeau Holding, Persam&Comp și VPP Construcții fără de care acțiunea nu ar fi fost posibilă. Mulțumiri lui Gogu Caraconcea pentru donația de lăteți și scândură necesari acoperișului.
Mulțumiri ZF Group Oravița pentru sprijinul constant în comunitate și implicarea cu voluntari. Mulțumiri serelor Victor Farca din Vărădia și Livada Nicoletei din Ticvaniu Mic pentru donația consistentă de legume și fructe.
Le mulțumim și îi felicităm pentru implicare pe toți sătenii care au pus umărul pentru desfășurarea acțiunii, cu tot ce a fost nevoie, de la proprietari, la meșteri, la voluntari, la echipa de la bucătărie, la doamnele care au făcut gogoși sau oamenii care au pus la dispoziție cazare pentru voluntari.
Mulțumiri tuturor celor care au făcut donații în bani și produse pentru a face față necesarului mare de materiale de construcții și consumabile.
Felicitări pentru implicare Școlii Gimnaziale Vrani și mulțumiri neobositului profesor Cosmin Ciorman care a participat trei zile alături de voluntarii de la Liceul Dragalina din Oravița.
Nu în ultimul rând, mulțumiri Primăriei Comunei Vrani, primarului Razvan Nicolae Otiman și viceprimarului Bogdan Rad pentru că s-au ocupat în detaliu de organizarea acțiunii și au fost de dimineața până seara pe șantier pentru ca totul să meargă bine.
Nu ne rămâne decât să ne bucurăm că Moara Concordia de la Vrani este salvată de la degradare și că va rămâne un reper pentru toată zona Oraviței, atât ca monument industrial deosebit cât și ca unul din cele mai frumoase locuri de scăldat.
Îi îndemnăm pe toți cei care nu au vizitat-o să o facă! Împreună, cu toții, să învățăm să avem grijă de ea pe mai departe”, transmit reprezentanţii Asociaţiei Acasă în Banat.

Foto: Facebook/Asociația Acasă în Banat


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *