CJT susține financiar centrul Oncogen

oncogen 1

Consiliul Județean Timiș a aprobat ieri, în cadrul ședinței în plen, colaborarea cu Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brânzeu”, în vederea cofinanțării proiectului „Inițiativă comună împotriva cancerului în regiunea transfrontalieră în vederea îmbunătățirii diagnosticului și tratamentului tumorilor maligne – ROSECAN SP 514 în cadrul programului de cooperare România Serbia 2014 – 2020”.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 12.397.123,52 euro (înainte de contractare), iar beneficiarul proiectului este Spitalul Județean Timișoara, respectiv Centrul de terapii genice și celulare în tratamentul cancerului – ONCOGEN.

În calitate de parteneri, mai participă la proiect Spitalul General din Pozarevac, Ministerul Sănătății din Republica Serbia și Spitalul Orăşenesc de Urgenţă din Reşiţa. Durata de implementare a proiectului este de 42 de luni de la semnarea contractului. Obiectivul general al proiectului este acela de a întări colaborarea în domeniul oncologiei între instituţiile medicale din cele două părţi ale graniţei, pentru a asigura accesul la servicii de sănătate moderne şi eficiente pentru toţi pacienţii oncologici, cu scopul de a îmbunătăţi speranţa şi durata de viaţă, precum şi supravieţuirea şi calitatea vieţii acestora.

Proiectul se bazează pe conceptul de medicină personalizată, aflată la începuturi în România şi Serbia, reprezentând cea mai nouă metodă de diagnostic şi tratament în cancer în regiunile dezvoltate. Sprijinul financiar de 2.354.000 de euro (din contribuția totală a Spitalului Județean din Timișoara, de 3.384.895,50 euro) va fi acordat de Consiliul Județean Timiș pentru dotarea cu echipamente (aparatură medicală de înaltă performanţă necesară îmbunătăţirii diagnosticului şi tratamentului tumorilor maligne), iar diferența va fi suportată din venituri proprii ale Spitalului Judeţean.

Așa cum s-a decis ieri, sumele de bani reprezentând cofinanțarea proiectului vor fi transmise către Spitalul Județean Timișoara numai în măsura în care cofinanțatorul (unitatea sanitară) nu are sau a folosit în întregime resursele proprii și în condițiile în care acestea nu intră sub incidența legislației privind ajutorul de stat.

Sumele destinate cofinanțării proiectului sunt eligibile, urmând a fi returnate în întregime la bugetul consiliului județean. Orice corecții financiare privind derularea proiectului cu finanțare nerambursabilă vor fi suportate exclusiv din bugetul propriu al spitalului. Modul de repartizare, utilizare și rambursare a sumelor va face obiectul unei noi hotărâri de consiliu județean.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *