Ciprian Jichici şi-a anunţat demisia din PNL şi din Consiliul Local Timişoara

Ciprian Jichici a anunţat, vineri seara, pe Facebook că a demisonat din PNL şi din CLT şi că va rezolva toate formalitățile săptămâna viitoare, când va reveni în țară.

„Nu mai cred în cei care sunt azi la conducere. Nu mai cred în promovarea mediocrității și nesimțirii pe criterii «meritocratice». Nu mai cred nici în liderii partidului din care fac parte și nici în personajele pe care le promovează.

În august 2002 intram în sediul PNL animat de ideea de a mă implica în politică pentru a schimba ceva în bine în Timișoara și în România. Timp de mai bine de 13 ani am încercat să merg înainte fără a face acele compromisuri cu care sunt profund incompatibil. Nu sunt un ipocrit, așa că nu susțin că nu am făcut deloc compromisuri. (…) Am încercat să rezist în politică în ideea că voi ajunge într-o zi în poziții care mi-ar permite să influențez în mod direct și benefic viețile oamenilor din jurul meu (…) De multe ori am deranjat și am fost oaia neagră. Pentru că nu am depins vreodată de bunăvoința cuiva, pentru că nu m-a avut nimeni la mână cu vreun dosar, pentru că mi-am câștigat existența exclusiv prin valoare profesională. Nu aveți idee cât de mult deranjează toate acestea într-un partid politic românesc.

A venit ziua în care trebuie să recunosc faptul că m-am înșelat și că am greșit. M-am înșelat fiind probabil prea naiv să cred că pot schimba sistemul din interiorul lui fără a face compromisuri incompatibile cu mine și cu convingerile mele. Am greșit încercând să merg înainte și acceptând lucruri în ideea că trebuie să fii în interior pentru a putea schimba ceva. Realitatea este, din păcate, diferită (…) Doresc să fiu bine înțeles, cred în rolul fundamental al democrației în societatea modernă. Cred în rolul partidelor politice, cred în rolul politicienilor și cred în rolul liderilor de partide, la orice nivel. Nu mai cred însă în cei care sunt azi la conducere. Nu mai cred în promovarea mediocrității și nesimțirii pe criterii «meritocratice». Nu mai cred nici în liderii partidului din care fac parte și nici în personajele pe care le promovează.

Toate acestea m-au adus la momentul la care să decid că este timpul să fiu sincer cu mine și să recunosc faptul că este inutil să mai merg înainte pe acest drum. În cursul săptămânii viitoare (imediat ce voi reveni în România) îmi voi înainta demisiile din calitățile de membru al PNL și al Consiliului Local Timișoara. Nu este o decizie emoțională, nu este o decizie pripită. Este rezultatul multor luni de reflecție, de zbatere și de încercare de identificare a unor motive de a nu o lua (…) Concluzia (tristă pentru mine) la care am ajuns este că nu mai am nimic în comun cu partidul din care fac parte (…) În esență, nu mai sunt compatibil cu «meritocrația» din PNL care a ajuns la un nivel la care eu nu mă mai ridic. Mi-a devenit imposibil să mai interacționez și mă mai asociez cu personaje de tot felul. Partidul din care am decis să plec are în mod evident printre membrii săi un număr foarte mare de oameni de valoare. Din păcate, vocea lor se pierde din ce în ce mai mult în corul mediocrității”, a conchis Jichici.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 Răspunsuri “Ciprian Jichici şi-a anunţat demisia din PNL şi din Consiliul Local Timişoara

  1. Si eu sunt un liberal convins, dar neafiliat politic tocmai din motivele pe care le-ati prezentat. Apreciez gestul dumneavoastra de a demisiona, dar consider ca ati fi de mai mare folos pentru cei care v-au votat daca ramaneti in sistaem si sa luptati pentru schimbarea de mentalitati, decat sa va retrageti. Dupa cum chiar dumneavoastra spuneati nu va poate face nimic, nu va are cu nimic la mana, ati ajuns acolo prin valoare. Eu zic ca trebuie sa luptati pentru schimbarea mentalitațiilor celor din partid și poate nu ar fi lipsit de interes, să atrageti în partid tot mai multe persoane care au aceeasi mod de abordare a politicii.
    Eu sunt unul care as vrea sa va cunosc si sa va sustin.
    Totusi va rog sa va mai gandit, de oameni ca dumneavoastra are nevoie politica.
    Nu abandonati lupta. Rezultatul va avea acelasi deznodamânt, vă vor da ei afară din partid, dacă vor considera că îi deranjati.
    Toate cele bune.

  2. Bine zis domnule Jichici, aveti multa dreptate. Daca s-ar putea totusi sa ramaneti in consiliu ar fi bine, altfel o sa va ia locul unul care „merita” .

Lasă un răspuns