Cioloş: Regret că nu am reuşit să dăm încredere mai multor români că implicarea civică nu este un lux

Prim-ministrul Dacian Cioloş a postat, luni, pe Facebook, un mesaj prin care le mulţumeşte românilor care au votat duminică exprimându-şi, totodată, regretul că nu s-a reuşit convingerea unui număr mai mare de alegători să-şi exercite dreptul la vot.

”Vă mulţumesc tuturor celor care aţi ieşit ieri la vot şi, indiferent de opţiunile politice, v-aţi câştigat legitimitatea de a monitoriza mandatul viitorului Parlament şi al următorului Guvern. Vă încurajez să vă păstraţi şi să vă dezvoltaţi spiritul civic, pentru ca democraţia noastră să continue să evolueze spre una activă şi participativă”, a scris Dacian Cioloş.

El a afirmat că şi-ar fi dorit să mulţumească unui număr mai mare de români pentru faptul că au ieşit la vot. ”Însă şi absenteismul este o alegere şi este un semnal căruia, pentru a da substanţă democraţiei, trebuie să-i identificam resorturile. Regret că nu am reuşit să dăm încredere mai multor români că implicarea civică nu este un lux, ci un element esenţial al democraţiei”, consideră premierul.

Acesta precizează că respectă opţiunile alegătorilor şi îşi exprimă speranţa că societatea românească va fi nedivizată după alegerile parlamentare.

”Societatea românească are nevoie de oameni care să spună lucrurilor pe nume, fără patimă, fără să sădească frica, fără să contribuie la divizarea societăţii. Avem responsabilitatea să construim împreună un mai bine comun, o societate matură. Sper că vom reuşi să construim în continuare pe adevăr şi nu pe minciună. Îmi doresc din tot sufletul ca România să continue să aibă o guvernare responsabilă, deschisă, onestă”, a conchis Dacian Cioloş.

news.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Cioloş: Regret că nu am reuşit să dăm încredere mai multor români că implicarea civică nu este un lux

  1. Daciane ,nu cumva esti ruda cu Daciana ,sigur nu . Macar ai invatat ceva ca in politica nu faci nimic cu bunul simt ,iti trebuie tupeu si sa spui ca ce ai spus ieri ,nu e chiar asa ca ti-a fost scos din context Domnia ta ca persoana poate ai vrut sa faci lucruri bune ,dar nu ai avut sange in pix sa-l contrezi pe Dragnea ,cand te chema in fata Parlamentului sa dai seama ,macar ar trebui sa-ti dea o bere pesedisti ,ca datorita si tie au avut acest scor pt. ca nu sau implicat in guvernare ,ei au participat doar ,la fel ca organele sexuale barbatesti ,unde unul se baga iar celelalte participa numai.

  2. noi regretam si mai mult ca ai ajuns prim mai bine stateai in banca ta si nu ai fi tras in jos tu si gorghiu pnl-ul de parca ati fost vajnici psd-isti.tare mandru trebuie sa fie bunicul tau pe care il pomeneai la inceputul mandatului la ce aifacut.

Lasă un răspuns