Cioloș ne-a dat cu centura peste nas!

· Vineri, la Timișoara, premierul le-a dat o lecție și celor care folosesc coloana oficială, explicând de ce el nu recurge la acest drept
· „E o chestiune de bun-simţ. Trăim într-o societate modernă, indiferent că unul e prim-ministru şi altul muncitor, trebuie să ne respectăm reciproc”, a explicat șeful guvernului
· „Prefer să mă trezesc mai devreme decât să zăpăcesc oamenii”, a precizat prim-ministrul

Înghesuială mare de politicieni și politruci pe metru pătrat, vineri, la Universitatea de Vest din Timișoara. Mulți au venit de la București să-l asculte pe Jose Manuel Durao Barroso și să-i mai vadă lumea, că pe unii, chiar parlamentari de Timiș și co-președinți de partid, mai că i-a uitat.

Au stat frumos aliniați, în primul rând al Aulei Magna: premierul Dacian Cioloș, Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului, vicepremierul Vasile Dâncu, senatorul Vasile Blaga, europarlamentarul Maria Grapini și oficialități din partea locului.

Trecând la concret, după epuizarea părților ceremonioase, premierul tehnocrat Dacian Cioloș și-a făcut timp să răspundă și întrebării care stă, de o îndelungată vreme, pe buzele timișorenilor: când vom avea și noi o șosea de centură în partea de sud a orașului?

Răspunsul a fost politicos, dar fără speranță: „În acest an, resursele bugetare pe investiţii nu au fost mari, pentru că au fost luate decizii legate de relaxarea fiscală și de creşterea salariilor. Deci, nu am putut pune mai mulţi bani şi nu am vrut să deschidem subiectul pe prioritizări în infrastructură. Am considerat că este mai înţelept să trecem la treabă şi să aplicăm deciziile deja luate prin masterplanul existent. O să văd pe ce poziţie se află această investiţie. E firesc ca Timişoara să aibă această pretenţie, dar bugetul e acelaşi, nu a crescut, ci dimpotrivă, a scăzut din cauza măsurilor de care v-am spus. În măsura prioritizării vom vedea ce vom putea face”.

Acum câteva zile, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, se arăta nemulțumit de faptul că nici acest guvern nu a alocat bani pentru centura de sud a orașului. Edilul mai menționa, la momentul respectiv, că se va întâlni cu premierul și îi va explica personal necesitatea centurii pentru timișoreni și motivele pentru care aceasta constituie o prioritate. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază.

Premierul, fără coloană oficială

Tot în cadrul vizitei de vineri la Timișoara, prima pe care a făcut-o în calitate de prim-ministru, Dacian Cioloș a mărturisit că nu folosește coloana oficială, deși legea îi dă dreptul.

„Nu am folosit poliţia şi nu o să o folosesc. Prefer să mă trezesc mai devreme decât să zăpăcesc oamenii. E o chestiune de bun-simţ. Trăim într-o societate modernă, indiferent că unul e prim-ministru şi altul muncitor, trebuie să ne respectăm reciproc”.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Cioloș ne-a dat cu centura peste nas!

Lasă un răspuns