Cinematograful „Dacia” a fost vandalizat şi a devenit focar de infecție

În timp ce municipalitatea dispune de o sentință definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, pronunțată la începutul anului, care obligă Regia Autonomă a Distribuției și Exploatării Filmelor (RADEF) să-i predea sălile de cinematograf și grădinile de spectacole aferente, în aceste spații – abandonate de mai mulți ani – se întâmplă lucruri revoltătoare.

Consilierul local Adrian Orza a sesizat că fostul cinematograf „Dacia” a fost vandalizat, iar în imobil se adăpostesc boschetari. În luna august a acestui an, primăria a înștiințat RADEF că dorește preluarea imediată a spațiilor, iar regia s-a angajat, în septembrie, că va finaliza transferul „în cel mai scurt timp”.

Ce înseamnă pentru RADEF această promptitudine nu se poate ști, cert este doar faptul că fostul cinema „Dacia” arată îngrozitor. Înăuntru s-au adunat gunoaie, geamurile sunt sparte, iar o parte a tavanului s-a prăbușit.

Deși pare incredibil, la aproape un an de la emiterea unei sentințe care îi dă dreptul Primăriei Timișoara să preia cinematografele, aceasta nu a fost încă pusă în aplicate.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns