Cinematografele au ajuns la Primăria Timişoara cu ajutorul Înaltei Curți

Cinema Dacia

În data de 20 ianuarie, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv și irevocabil păstrarea sentinței Curții de Apel Timișoara prin care RADEF (Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor RomâniaFilm) este obligată să predea Primăriei Timișoara șapte cinematografe (sălile de spectacol, împreună cu grădinile de vară, unde este cazul), în termen de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti.

Sentința spune, de asemenea, că în cazul în care RADEF refuză încheierea protocolului de predare-primire, hotărârea instanţei va ţine locul acestui document.

Cele șapte cinematografe sunt: „Dacia” – Str. Zborului nr. 7, „Timiş” – Piața Victoriei nr. 7, „Victoria” – str. Ciprian Porumbescu nr. 2, „Arta” (cu grădină de vară) – str. Iancu Văcărescu nr. 18, „Unirea” – str. Mureş nr. 3, Fratelia – str. Izlaz nr. 40, Freidorf – str. Andreescu nr. 97.

Un al optulea cinematograf, „Studio”, va trebui și el predat primăriei de către RADEF, iar conducerea municipalității speră ca aceasta să se întâmple fără un nou proces.

Acum câțiva ani, cinematograful „Studio” ajunsese proprietate privată, dar a fost readus în patrimoniul statului în urma demersurilor primăriei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Cinematografele au ajuns la Primăria Timişoara cu ajutorul Înaltei Curți

  1. Unul sau doua transformate in cinematografe de arta/ cinemateca dar restul nu-si justifica existenta! Cinematograful in forma clasica e foarte greu de rentabilizat din lipsa de spectatori..

Lasă un răspuns