Cine îi ia locul Roxanei Iliescu? Postul de vicepreședinte al CJ Timiș, din nou la negocieri

roxana iliescu 5

Telenovela demisiei Roxanei Iliescu din PMP s-a încheiat. Cum aceasta nu va mai face parte din partid, va pierde şi funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.  Automat, se pune întrebarea cine vine în locul ei?

E foarte puţin probabil ca noul vicepreşedinte să fie tot de la PMP, nu atât din considerente politice, cât de ordin personal: ar fi prea mult ca noul consilier care îi va lua locul Roxanei să intre direct ca vicepreşedinte, iar Dorin Cândea, celălalt ales local al PMP, nu se bucură de o imagine acceptabilă pentru a ocupa acest post.

Mergând mai departe, un posibil vicepreşedinte ar putea veni de la UNPR, partid aflat în coaliţia de la conducerea judeţului. Se pare însă că nici această formaţiune nu va propune un înlocuitor al Roxanei Iliescu, mai mult din raţiuni de vârstă şi ambiţii politice: toţi cei trei consilieri ai partidului, Titu Bojin, Viorel Matei şi Nicolae Oprea, sunt trecuţi de 60 de ani şi nu se mai pune problema de a-şi construi o carieră politică.

Foarte probabil, uneperiştii vor negocia postul în schimbul obţinerii altor avantaje, lăsând liber postul PSD-ului, care ar putea nominaliza o persoană tânără, dornică de afirmare.

Un posibil vicepreşedinte ar fi Mihai Ritivoiu, liderul de grup al consilierilor judeţeni social-democraţi, agreat de o bună parte a colegilor, al cărui nume a fost vehiculat, anul trecut, şi pentru postul de prefect.

Totul, însă, se va negocia.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *