Cinci polițiști de frontieră din Arad, trimiși în judecată pentru luare de mită. Ancheta a pornit din Ungaria

Cinci polițiști de frontieră de la Vărșand, din județul Arad, au fost trimiși în judecată pentru luare de mită.

Ancheta, care a fost începută de către autoritățile din Ungaria, a vizat inițial agenții unguri, însă în cadrul cercetărilor s-a constatat că și unii dintre polițiștii de frontieră români obișnuiau să ceară mită de la șoferii de camioane pentru a efectua verificările cât mai rapid. Autoritățile au sesizat procurorii din Arad, care au început verificările. Așa s-a constatat cu probe că polițiștii de frontieră români cereau mită între 1 și 5 euro de la șoferii de camioane, scrie realitatdeadearad.net

Chiar dacă suma nu pare mare, cât de o cafea, așa cum se justificau chiar unii dintre polițiștii de frontieră, ținând cont că prin punct trec sute de camioane, totală mitei ajunge la mii de euro pe tură.

CITEȘTE ȘI: Vijelie la Reșița. Acoperișuri smulse, mașini avariate. VIDEO!

Conform unor informații, 3 dintre polițiștii de frontieră sunt puși la dispoiția conducerii Inspectoratului, iar 2 și-au încetat raporturile de serviciu prin pensionare.

Cei 5 polițiști de frontieră au fost trimiși în judecată pentru luare de mită, iar dosarul se află în cameră preliminară la Tribunalul Arad.

0 Comments

No Comment.