Cîmpeanu: Ministerul Educației nu a identificat baza legală pentru a cere părinților completarea formularului publicat de Ministerul Sănătății pentru acordul de testare rapidă a copiilor pentru COVID

Cîmpeanu: Școlile s-ar putea deschide cu prezență fizică la o rată de vaccinare de cel puțin 60% în rândul personalului

Sorin Cîmpeanu a declarat, într-o intervenție telefonică la Digi24, că Ministerul Educației nu a identificat baza legală pentru a cere părinților completarea formularului publicat de Ministerul Sănătății pentru acordul de testare rapidă a copiilor pentru COVID.

Sorin Cîmpeanu a precizat că nu știa despre această inițiativă a Ministerului Sănătății, iar departamentul juridic de la Ministerul Educației va analiza care este baza legală pentru a cere completarea acestui formular.

„În momentul de față Ministerul Educației nu a identificat baza legală pentru a cere completarea acestui formular celor care nu prezintă simptome”, a subliniat Cîmpeanu.

Întrebat dacă luni va duce la școală acest formular completat pentru copilul său, ministrul Educației a replicat: „Din fericire, nu prezintă simptome. O să vedem dacă există bază legală. Dacă exista bază legală îl treceam în ordinul de ministru comun”.

Cîmpeanu a explicat că, în cazul în care un copil are simptome la școală, acesta va fi izolat într-un spațiu special, va fi anunțat părintele, care trebuie să vină la școală pentru a-și da acordul de testare, iar apoi DSP pentru ancheta epidemiologică.

Ministerul Sănătății a publicat, vineri seara, formularul de consimțământ al părinților pentru testarea antigen a copiilor la școală și le recomandă părinților să ducă la școală acordul completat încă din prima zi.

DESCARCĂ DOCUMENTUL AICI:

 

g4media


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.