Cifre alarmante. Care ar fi de fapt numărul oamenilor infectați cu noul coronavirus

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus în Wuhan ar putea fi de circa 7 ori mai mare faţă de cifrele raportate privind cazurile confirmate până în prezent în China, sugerează un studiu citat vineri de Press Association.

Zeci de cazuri s-ar fi putut răspândi deja în oraşele importante din China, existând riscul apariţiei mai multor epidemii locale, a avertizat o echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Hong Kong.

Aproape 10.000 de cazuri (9.692) au fost confirmate de autorităţile chineze, iar 213 persoane au decedat, toate în China. Cazurile s-au răspândit în peste 20 de ţări din afara Chinei, informează Agerpres.

Studiul, care se bazează pe modele şi a fost publicat în jurnalul The Lancet, estimează că până la 75.800 de indivizi din Wuhan, centrul epidemiei, ar fi putut fi infectaţi cu noul coronavirus până la data de 25 ianuarie.

″Nu toţi cei infectaţi cu 2019-nCoV ar necesita sau ar solicita asistenţă medicală. În cazul unei epidemii care se extinde rapid, cu un virus complet nou, mai ales atunci când capacitatea sistemului este depăşită, în timpul perioadelor cu cereri urgente, unii dintre cei infectaţi pot să nu fie consemnaţi în registrul oficial″⁣, a declarat autorul principal al cercetării, profesor Gabriel Leung.

Citește mai mult aici


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

1 Comments
gogu 1 februarie 2020
virusul asta a fost creat pt salvarea planetei...