Ciarda Roșie nu e în Timișoara?

Ciarda Rosie 2

Timișoara nu înseamnă doar zona centrală, cu asfalt, parcuri întreținute și ronduri cu flori. Multe zone din cartierele mărginașe ale urbei seamănă mai degrabă cu sate uitate de lume, cu străzi pline de gropi, fără trotuare și fără transport în comun.

Desigur, din peisaj lipsesc și magazinele, restaurantele, farmaciile sau cabinetele medicale, dar acestea nu cad neapărat în sarcina administrației locale. Calea Urseni din cartierul Ciarda Roșie, de pildă, este o astfel de zonă. Jumătate din stradă este dichisită, cu case frumoase, cealaltă însă este într-o stare deplorabilă.

”Infrastructura este una cât se poate de proastă din toate punctele de vedere. Într-adevăr, s-au asfaltat străzi, dar trotuarele sunt inexistente, mijloace de transport în comun nu există și iluminatul stradal lasă de dorit. Strada Calea Urseni, cu o lungime de 2,5 km, nu beneficiază de trotuar și pistă de biciclete, deși este spațiu suficient pentru a se amenaja.

Pentru locuitorii din capătul străzii (înspre Rudicica) este un adevărat coșmar să parcurgă această stradă, mai ales noaptea și pe vreme ploioasă. Pietonii trebuie să facă slalom printre mașini și bălți și să se roage să nu fie loviți de vreun șofer neatent.

Transportul în comun pentru întreg cartierul se rezumă la un microbuz, care momentan a fost suspendat, și o cursă de metropolitan care circula de două-trei ori pe zi, în funcție de vacanțele școlare

Acest cartier în plină dezvoltare cuprinde și partea de Giroc unde sunt în construcție zeci de case și blocuri care, în scurt timp, se vor popula, iar noii locuitori vor trebui să suporte ignoranța primăriei”, ne-a scris un timișorean, plătitor de aceleași taxe și impozite la primărie ca și unul care a avut norocul să locuiască într-o zonă pe care autoritățile locale au avut grijă să o facă să arate ca una dintr-un oraș cosmopolit.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Ciarda Roșie nu e în Timișoara?

  1. Asa-i daca iti faci casa in plin camp. Dar privite lucrurile in mod realist: au vila, au asfalt, au apa si curent, aer curat, liniste, natura … ce pretentii poti sa mai ai? Multi ar fi fericiti sa traiasca asa, si dumnealor ce fac? Se plang si fac reclamatii. Concluzia: omul nu-i multumit niciodata, oricat ar avea.

  2. Buna ziua,
    ar fi foarte frumos din partea primariei sa ne asigure si noua conditii echivalente celorlalte zone ale orasului. De exemplu transport in comun, trotuare, canale de scurgere, politie locala (se fura ca in codru si politia nu face nimic, se prea poate sa fie mana in mana). Platim impozite egal, cerem sa fim tratati egal.
    Spor la lucru!

Lasă un răspuns