Chirurgul timișorean Marin Gașpar a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Ce salarii avea

Medicul timișorean acuzat că a luat de 6 ori mită într-o săptămână rămâne în arest

Marian Gașpar, chirurgul de la Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara prins luând 1.000 de euro de la un pacient, acuzat că a primit șpagă de 6 ori într-o singură săptămână, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Tribunalul Timiș a decis, marți, arestarea preventivă a chirurgului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș informa, luni seara, că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de chirurg pentru luare de mită în formă continuată (6 acte materiale).

„În fapt, s-a reţinut că în perioada 19.09. – 26.09.2022, în calitate de medic – şef Secţie Cardiologie, în cadrul unei unități spitalicești din municipiul Timișoara, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul ar fi pretins, indirect şi primit, de la șase pacienți sau de la aparținători ai acestora, sume de bani, în lei sau în valută, cuprinse între 100 euro și 2000 euro, în legătură cu activitatea desfăşurarea conform atribuţiilor de serviciu”, informa sursa citată.

Luni dimineață, Direcția Generală Anticorupție Arad a organizat un flagrant la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara.

Surse din anchetă au declarat că un chirurg a fost prins când lua 1.000 de euro de la un pacient.

În vârstă de 63 de ani, Marian Gașpar a avut în ultimul an salarii de 240.000 de lei, circa 48.000 de euro, adică 20.000 de lei/5.000 de euro pe lună. 120.000 de lei ca șef de secție, 120.000 de lei ca profesor la Universitatea Eftimie Murgu din Reșița, conform libertatea.ro.

Practic, la un calcul simplu, Gașpar câștiga banii ceruți mită – 1.000 de euro – în patru zile.

Potrivit declarației de avere, Gașpar are o casă de locuit, un teren intravilan de 1.500 de metri pătrați, o mașină Audi cumpărată în 2016 și 170.000 de euro în conturi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *