Chiriile, pe un constant trend ascendent

Chiriile, pe un constant trend ascendent

Timişoara continuă să reprezinte o atracţie pentru mediul economic. Creşterea volumului afacerilor se reflectă atât în privinţa salariilor, cât şi a evoluţiei pieţei muncii, în general. La rândul său, aceasta influenţează implicit și sectorul imobiliar, unde cererile sunt tot mai mari şi ajung să depăşească oferta existentă. Vânzările din urbea de pe Bega au crescut şi ca urmare a numărului tot mai mare al locuinţelor noi, care au apărut în ultimii ani.

Aici, trebuie avute în vedere şi imobilele ridicate în localităţile limitrofe municipiului de pe Bega, îndeosebi Dumbrăviţa, Giroc şi Moşniţa, care sunt locuite, în foarte mare măsură, de persoane care lucrează în Timişoara şi tranzitează zilnic oraşul.

În acelaşi timp, se remarcă şi o creştere a numărului de locuinţe închiriate, unde cererea este, de asemenea, mai mare decât oferta de pe piaţă. Astfel, potrivit unui studiu realizat de portalul imobiliare.ro, în Timişoara, pentru un apartament cu două camere, chiria s-a situat într-o medie de 350 de euro pe lună, fiind devansată doar de Bucureşti şi Cluj-Napoca, unde valoarea a ajuns la 420 de euro. Sume mari se înregistrează şi la Braşov (350 de euro), Iaşi (350 de euro), Tulcea (330 euro), Târgu-Mureş (320 euro) şi Constanţa (300 de euro).

În majoritatea reşedinţelor de judeţ, chiriile medii pentru apartamentele  cu două camere au crescut în ultimul trimestru al anului trecut faţă de cele trei luni anterioare.

Excepţia de la regulă este reprezentată doar de municipiul Reşiţa, unde chiria medie a fost de 180 de euro pe lună, la fel ca şi în trimestrele anterioare.

Cele mai căutate rămân însă garsonierele şi apartamentele cu o cameră, indiferent de zona în care acestea se găsesc. Astfel, chiar şi o cameră de cămin de 15 metri pătraţi se închiriază, în  Timişoara, cu 150 de euro pe lună.

Numărul ofertelor de apartamente şi case disponibile spre închiriere în marile oraşe ale ţării(proprietăţi finalizate înainte de anul 2000) a fost în scădere cu 26 la sută faţă de trimestrul anterior. Oraşul cu cele mai multe locuinţe de închiriat a fost Bucureştiul, unde erau oferite 8.210 apartamente, urmat de Cluj-Napoca, cu 2.770 de apartamente, şi Timişoara, cu 2.420 de apartamente.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Chiriile, pe un constant trend ascendent

Lasă un răspuns