Chinul continuă pentru românii care au credite. Anunțul făcut în urmă cu puțin timp

Guvernul a decis suspendarea plății ratelor la bănci pentru o perioadă de nouă luni. Cine și în ce condiții poate beneficia?

Vești proaste pentru români. Indicele ROBOR, pe baza căruia sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, ajunge la cel mai ridicat nivel din ultimele cinci săptămâni, crescând până la 3,04%.

Indicele ROBOR la 3 luni a ajuns în ziua de luni la 3,03%, iar marți a urcat la 3.04%, conform News.ro. Spre deosebire de ROBOR la 3 luni, ROBOR la 6 luni a stagnat la 3,12%, conform evz.ro

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, iar indicele ROBOR influențează modul în care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.

În primăvară a fost publicat de către BNR, indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor. Acesta va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru al doilea trimestru din 2019, a crescut la 2,66%, de la 2,63% în T1 2019


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *