Chiar și-n parcuri neîngrijite, Timișoara oferă spectacol floral la fiecare pas. Primarul caută grădinar șef (foto)

parcuri

Chiar și-n parcuri neîngrijite, Timișoara oferă spectacol floral la fiecare pas. Primarul caută grădinar șef (foto)

 

Probabil nu există vreun timișorean get-beget care să nu redescopere, la orice pas, orașul în care locuiește, Timișoara. Fiecare anotimp oferă o altă perspectivă unuia dintre cele mai renumite municipii din România. Deși autoritățile locale par, uneori, să bată pasul pe loc în privința modernizării, orașul își trăiește în ritm propriu fiecare anotimp.

Primăvara oferă bănățenilor, și nu doar lor, peisaje de vis, pe malul Begăi, în parcurile (unele îngrijite, altele ba) sau pe bulevardele centrale ori pe străzile lăturalnice. Timișoara oferă, în fiecare zi de primăvară, un spectacol al florilor. Iată doar câteva imagini:

flori4 flori10 flori9 flori8 flori6 flori5 flori1 2 flori 9

Primarul caută grădinar șef

După ce nenumărate voci critice au fost auzite, astăzi, în unele parcuri din urbe se smulgea buruiana dintre flori.

De asemenea, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a publicat un anunț pe pagina sa de Facebook, fiind în căutarea unui grădinar șef.

”Știți persoana potrivită pentru a face din nou din Timișoara orașul parcurilor și al florilor într-o viziune modernă, adaptată timpurilor în care trăim?

Am scos la concurs postul de Grădinar Șef al orașului. Da, acel post despre care s-au spus atâtea bazaconii în ultimul timp e scos la concurs.

Căutăm absolvent într-una din specializările: arhitectura peisajului, amenajarea și planificarea peisajului sau peisagistică, cu master și cu minim șapte ani de experiență. Rolul său va fi să elaboreze o viziune peisagistică modernă a orașului împreună cu specialiștii și să o pună în practică.

Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii verzi, reconstrucția ecologică a spațiilor verzi degradate, conservarea biodiversității sau creșterea spațiului verde per cap de locuitor prin metode tradiționale – cum sunt amenajarea de noi parcuri și spații verzi în cartiere, dar și prin metode inovative – spații și clădiri înierbate, acoperișuri verzi, micro-păduri urbane, grădini verticale etc. fac parte din fișa postului.

Avem nevoie de un om vizionar dar practic în același timp, deschis pentru colaborarea cu specialiștii din domeniu, deloc impresionabil la obstacole, un partener de dialog cu cetățenii și pasionat de Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Ce li se pregătește șoferilor? Sistem automat pentru amenzi, cu 300 de radare și 500 de camere video

Așteptăm de la viitorul Grădinar Șef să continue tradiția marilor grădinari care au făcut din Timișoara orașul florilor și al parcurilor. Parcul Rozelor, Grădina Botanică, salba de parcuri de pe malul Begăi, aliniamentele stradale de pe marile bulevarde, aranjamente peisagistice de excepție, sute de soiuri de flori și arbuști ornamentali create în serele lor și plantate în oraș – toate au fost inovative și moderne la vremea lor și s-au bazat pe creativitatea și munca acestor grădinari.

Venit în 1891, la Timișoara la Expoziția Agricolă, Împăratul Franz Josef este profund impresionat de calitatea muncii lui Wilhelm Mühle unul dintre cei mai emblematici grădinari și florari ai orașului. Împăratul îl decorează și îi acordă prețiosul titlul de furnizor oficial de roze pentru Curtea imperială de la Viena.

După decenii întregi în care această poziție a lipsit e timpul să acordăm din nou importanța cuvenită spațiilor verzi din Timișoara”, a scris Fritz pe contul de socializare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns