Cherecheș: persoanele nevaccinate, care au avut COVID, se pot infecta mai repede decât cele vaccinate

Un expert în sănătate publică propune reducerea perioadei de carantină și izolare la 5 zile

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș susține că persoanele nevaccinate, care au avut COVID, se pot infecta mai repede decât cele vaccinate. Răzvan Cherecheș spune că riscul de infectare este de peste 2 ori mai mare în cazul persoanelor nevaccinate.

„Întrebare – dacă am avut deja infecția COVID-19, mai are sens să mă vaccinez? Răspuns – DA! Persoanele nevaccinate care au avut anterior infecția COVID-19 au un risc de reinfecție de 2,34 ori mai mare în comparație cu persoanele vaccinate”, a explicat Răzvan Cherecheș pe Facebook.

Expertul în sănătate publică mai spune că nivelul de anticorpi obținut prin vaccinare este chiar și de 10 ori mai mare decât cel obținut prin infectare.

CITEȘTE ȘI: Cutremur teribil în Haiti. Autoritățile au anunțat că sunt zeci de morţi

„Vaccinurile dau niveluri de anticorpi chiar și de 10 ori mai mari, în comparație cu a celor care au trecut deja prin infecție + imunitatea naturală scade relativ repede la multe persoane. Persoanele care au trecut prin infecție și au fost vaccinate cu o singură doză de vaccin cu ARN mesager au avut niveluri de anticorpi de 100 de ori mai mari”, a precizat Cherecheș, conform Mediafax.

Concluzia expertului este că persoanele care au trecut prin boală ar trebui să se protejeze prin vaccinare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns