„CFR-ul nu are stimă de şine”…

Călătoria cu trenul, în România, este o adevărată aventură. Nu doar că vagoanele sunt murdare, dar multe dintre gările din ţară oferă imagini dezolante.

Călătorii se urcă în tren şi ştiu, teoretic, cam pe la ce oră ar trebui să ajungă la destinaţie, însă pe traseu se pot întâmpla multe.

tolceaIarna, şinele se contractă, deci sunt restricţii de viteză, vara, se dilată, având aceleaşi consecinţe, iar în sezonul ploios, se inundă.

Prin urmare, nu se ştie când ajunge călătorul la destinaţie. Despre drumul lung pe care îl parcurg românii cu trenul a povestit şi scriitorul timişorean Marcel Tolcea, într-o postare pe pagina personală de Facebook:

„Un prieten psihiatru mi-a povestit că a făcut de la București la Timișoara, cu trenul, 10 ore. În 1939, a constatat el cu interiorizată decepție, făceai puțin peste nouă ore. I-am explicat, pe limba lui, că CFR-ul nu are stimă de șine”.

Reluând ideea, Dan Negru a întărit spusele fostului său profesor publicând o fotografie prin care demonstrează acest lucru, cu textul:

„‘tu-i mama lui de CFR! Pleci din Bucureşti la 15,45 şi ajungi în Timişoara la 1,30 noaptea! În 1939 trenul făcea drumul ăsta în nouă ore şi 17 minute. Acu’ îl face în mai mult de 10 ore. Între Paris şi Londra am făcut două ore. Tot cu trenu’… mama ei de politică!”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns