CFR Călători măreşte preţurile la bilete, de la 1 iulie. O călătorie Arad – Timişoara Nord, clasa a 2-a, va costa 17 lei, cu trenul InterRegio

CFR Călători măreşte preţurile la bilete, de azi. O călătorie Arad – Timişoara Nord, clasa a 2-a, va costa 17 lei, cu trenul InterRegio

CFR Călători măreşte preţurile la bilete, de la 1 iulie. O călătorie Arad – Timişoara Nord, clasa a 2-a, va costa 17 lei, cu trenul InterRegio

CFR Călători măreşte preţurile la biletele de tren de la 1 iulie, astfel că pentru o călătorie  Bucureşti Nord – Timişoara, clasa a 2-a IR, se va plăti suma de 116 lei, în loc de 97 de lei.

“CFR Călători informează că, începând cu data de 1 iulie 2022, vor fi puse în aplicare prevederile Ordinului Ministrului Transporturilor şi Infrastructurii (OMT) nr. 548 din 25 mai 2022 privind aprobarea tarifelor de deservire generală din transportul feroviar public de călători.

Măsura vine în sprijinul redresării şi echilibrării activităţii economice a tuturor operatorilor de transport feroviar de călători din România pe fondul creşterii preţurilor la diferite materiale cu pondere mare în activitatea de transport feroviar: combustibil, energie, piese etc.

Ultima ajustare de tarife la călătoria pe calea ferată, aplicabilă tuturor operatorilor de transport feroviar de călători, a fost în anul 2013”, argumentează compania.

Astfel, de la 1 iulie, o călătorie Arad – Timişoara Nord, clasa a 2-a, va costa 17 lei, de la 14 lei, cu trenul InterRegio şi 9 lei, de la 7,2 lei, cu trenul Regio.

CITEȘTE ȘI: Momente uluitoare în direct la TV. George Simion a mâncat înghețată într-o emisiune, explicația ciudată a liderului AUR (video)

“Facilităţile de călătorie acordate de CFR Călători până în prezent sunt valabile în continuare şi după aplicarea prevederilor OMT, menţinându-se principiile de protejare a călătorilor care utilizează frecvent trenurile de persoane, prin continuarea acordării de reduceri de până la 50% din tariful integral la abonamentele destinate navetiştilor, a reducerii 50% la abonamentele şi biletele pentru studenţi, a gratuităţii la abonamentele şi biletele pentru elevi.

De asemenea se vor menţine şi ofertele comerciale ale CFR Călători prin care se acordă reduceri tarifare, ca de exemplu: 5% reducere din tariful de transport la cumpărarea online (direct de pe site-ul www.cfrcalatori.ro, din aplicaţia disponibilă pe telefon, de la automatele de vânzare bilete din staţii), de până la 10% reducere din tariful de transport la cumpărarea cu anticipaţie de peste 10 zile, de 10% reducere din tariful de transport pentru călătoria dus-întors etc.”, mai spune compania.

Foto: Facebook/CFR Călători


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “CFR Călători măreşte preţurile la bilete, de la 1 iulie. O călătorie Arad – Timişoara Nord, clasa a 2-a, va costa 17 lei, cu trenul InterRegio

  1. Dar au dreptate cei de la CFR.Biletele nu au mai fost scumpite de multa vreme.Dar confortul din trenuri depaseste de mult standardele europene,viteza de deplasare a crescut sau durata de deplasare intre doua puncte a crescut,vagoane restaurant-bar la trenurile pina si cele locale.Totul pentru multumirea calatorilor atunci este normal ca trebuiesc crescute si tarifele

Lasă un răspuns