Cetăţenii unei comune timișene sunt răspândiţi prin mai toată Europa

În materie de migrație economică, printre comunele timișene cu mulți practicanți ai acesteia, probabil că o localitate situată nu departe de Timişoara ocupă un loc fruntaș. Conform edilului din Iecea Mare, Liviu Tomulea, la ora actuală, 40 la sută dintre concetățenii săi sunt plecați la muncă în străinătate.

De aceea, șansa ca să întâlnești pe cineva acasă din acest segment al iecenilor este aproape nulă în altă perioadă decât în cele ale concediilor și sărbătorilor. Dacă se muncește „afară” ar trebui să intre în comună foarte mulți bani „europeni”, adică euro, cu care să se construiască locuințe noi ori să fie modernizate cele existente.

Toate acestea se petrec, însă nu spectaculos, cum poate vedem în alte locuri. Cei mai angrenați în proiecte de modernizare a locuințelor existente nu sunt, însă, „stranierii”, ci „navetiștii”, adică salariații fabricilor din Jimbolia sau Timișoara, care locuiesc în Iecea Mare.

Cei care muncesc pe euro, când construiesc, însă, demonstrează altceva: banii mai mulți câștigați le permit investiții mai mari, deci ridicarea de case noi. Iecea Mare de astăzi și-a găsit un făgaș de viață mai ales datorită celor două categorii de oameni activi, dar un aport îl are în continuare și agricultura, care completează veniturile familiilor de aici.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns