Cetăţenii din Chevereşu Mare vor avea un dispensar modern

maria zarici

Un dispensar cu câteva cabinete medicale moderne este una dintre iniţiativele administraţiei comunei Chevereşu Mare. După cum susţine edilul-şef Marcel Muia, investiţia este încă în faza incipientă, deocamdată fiind întocmită documentaţia premergătoare elaborării proiectului tehnic.

Se va încerca, ulterior, obţinerea unei finanţări nerambursabile, din fonduri europene, pentru construirea clădirii care urmează să găzduiască obiectivul. Terenul este disponibil în imediata vecinătate a sediului primăriei. Trebuie spus că infrastructura medicală de la nivelul comunei nu este rea, aici funcţionând de câţiva ani un centru de permanenţă.

„Avem la centrul de permanenţă circa 100 de pacienţi pe lună, fiind vorba despre urgenţele medicale uşoare, care nu necesită solicitarea ambulanţei. Spaţiul este, însă, unul destul de mic, fapt care ne-a fost semnalat cu ocazia controalelor efectuate de Direcţia de Sănătate Publică şi de Casa Asigurărilor de Sănătate”, susţine dr. Maria Zarici (foto), medicul care deserveşte centrul de permanenţă.

Acesta se va muta în noul imobil, potrivit planului primăriei, care intenţionează să înfiinţeze în viitorul dispensar spaţii pentru încă trei cabinete medicale, unul dintre acestea urmând să fie de stomatologie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *