Cetățeanul lui Mihai Ritivoiu a devenit individul lui Dominic Fritz

Cetățeanul lui Mihai Ritivoiu a devenit individul lui Dominic Fritz

Cetățeanul lui Mihai Ritivoiu a devenit individul lui Dominic Fritz.

Incidentul cu steagurile de la Primăria Timișoara poate fi privit și ca o lecție pentru autorități atunci când își fixează subiectele cu care ies în public.

Fără a avea, firește, nici o legătură cu fapta regretabilă, prefectul Mihai Ritivoiu nu iese deloc bine din această întâmplare, el fiind chiar cel care, fără să-și dea seama, l-a încurajat pe piroman în nebunia sa.

Prefectul l-a privit pe acesta ca pe un cetățean de bună-credință și i-a acordat o atenție mai mare decât se impunea, ieșind public cu subiectul mărunt al steagurilor de la primărie.

CITEȘTE ȘI: Un fenomen pe piața imobiliară: dezvoltatorii reziliază antecontractele, chiar dacă au încasat banii integral. Există un caz și în Timiș

Explicația sa a fost că a dat curs solicitării unui cetățean, o obligație din fișa sa de post.

Totul pare logic, numai că cetățeanul care nu putea dormi din cauza steagurilor de la primărie a trecut la nivelul următor, acela al incendierii acestora.

Primarul Dominic Fritz a reacționat imediat, transformând cetățeanul lui Ritivoiu într-un individ din zona penalului, lucru ce pare evident mai aproape de realitate. Pentru primar, acțiunea piromanului a venit ca o pleașcă neașteptată, ideală pentru a arăta cât de lipsite de temei sunt atacurile împotriva sa.

Nu l-a amintit pe Ritivoiu în mesajul său, pentru că avea alți adversari care trebuiau reduși la tăcere (cei de la AUR) și poate și pentru a se securiza în fața unor acțiuni ale instituției prefectului vizavi de anumite măsuri din primărie. Pentru Ritivoiu însă, întâmplarea de la sfârșitul săptămânii trecute ar trebui să-l facă să fie mai selectiv cu subiectele publice și să sufle și-n iaurt atunci când face un cetățean câte o solicitare. Altfel, iau foc steagurile.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *