Cetățean turc cercetat pentru trafic de migranți

cetățean turc
Cetățean turc cercetat pentru trafic de migranți

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au prins zece cetăţeni turci, care au încercat să intre ilegal în Romania din Serbia, sprijiniţi de un conaţional. Șoferul autoturismului a fost arestat preventiv pentru infracțiunea de trafic de migranți.

Poliţiştii de frontieră au organizat un filtru în cadrul unei acţiuni de combatere a migraţiei, în zona localităţii Sânnicolau Mare.

”În data de 07.04.2022 în jurul orei 22.30, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare a avut loc o acțiune privind prevenirea şi combaterea traficului de migranți în zona de frontieră, ocazie cu care a fost organizat un filtru pe comunicația Dudeștii Vechi – Sânnnicolau Mare.

CITEȘTE ȘI: Să înceapă meciul! Anunțul pentru două baze sportive din Timișoara

Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea unui autoturism marca VW Sharan despre care existau suspiciuni că şoferul transportă migranți din zona de frontieră. În urma controlului efectuat, s-a constatat că șoferul este un cetățean din Turcia, aflat în procedură de azil pe teritoriul României, care era însoțit de zece conaționali, cu cărți de identitate emise de autorităţile din Turcia.

Cei unsprezece cetățeni turci au fost conduși la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză, nouă bărbați și o femeie, au trecut fraudulos frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde, cu intenția de a ajunge într-un stat din vestul Europei cu sprijinul conaționalului turc.

În cauza polițiștii de frontieră efectuază cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii ,,trecere frauduloasă a frontierei de stat”, pentru pasagerii autoturismului.

Totodată, șoferul autoturismului, care a sprijinit grupul de migranţi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă cercetarea în stare de arest preventiv pentru 30 de zile”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *