Cerșetorii vin la Timișoara pentru că localnicii le dau bani

cersetori 1

Cei mai mulți dintre cerșetorii pe care timișorenii îi întâlnesc prin urbe provin din alte județe, spun reprezentanții poliției locale, iar cel mai adesea, aceștia ”își fac veacul” în zona centrală a orașului.

Recent, oamenii legii au identificat în Piața Victoriei un tânăr de 28 de ani, din localitatea Rășinari, județul Sibiu, care se afla la cerșit împreună cu cei trei copii. Acesta a fost dus la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș din Piața Regina Maria.

”Deși față de aceeași perioadă a anului trecut numărul persoanelor care apelează la mila publică a scăzut, totuși acest fenomen încă persistă la nivelul municipiului Timișoara, deoarece cei care vin aici susțin că primesc bani de la cetățeni”, au transmis reprezentanții poliției locale.

Anul acesta, au fost depistate pe străzi 321 de persoane (dintre care 34 de minori) față de 352, în perioada similară a anului trecut.

Persoanele care apelează la mila publică, depistate de poliția locală, sunt predate centrelor sociale pentru luarea măsurilor de integrare, după ce sunt introduși în baza de date.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *