Cerșetorii, mai bogați decât mulți dintre timișoreni. Un cerșetor susține că strânge 100 de lei în… 2 ore!

cersetor 2

Potrivit reprezentanților poliției locale din Timișoara, ca urmare a acțiunilor repetate, în urma constatărilor din teren ale oamenilor legii, dar și cu sprijinul cetățenilor care au sesizat numeroase situații, numărul cerșetorilor și al oamenilor străzii a scăzut simțitor de la an la an în municipiu.

Dacă, de exemplu, în primele cinci luni ale anului 2015 erau înregistrate 978 astfel de persoane, anul acesta, în aceeași perioadă, au fost înregistrați 408 cerșetori și oameni ai străzii.

Polițiștii locali spus că acest fenomen este menținut și de unii cetățeni care le dau bani cerșetorilor. În numeroase rânduri, Poliția Locală Timișoara a prezentat și cazuri în care au fost depistați cerșetori având sume mari la ei, provenite din cerșit, bani pe care o persoană cu venituri medii, care muncește cinstit, nu îi face într-o lună de mers zi de zi la serviciu.

Recent, poliția locală a depistat un nou caz, al unui bărbat de 51 de ani, din județul Bistrița Năsăud, care poate fi observat aproape zilnic în intersecțiile aglomerate mai mărginașe. Deși se plânge că nu mai face banii de altădată, bărbatul reușește să strângă din cerșit, în doar două ore, circa 100 de lei și spune că veniturile zilnice ar fi și de 300 de lei dacă ar sta în stradă toată ziua.

Deși legislația nu permite decât preluarea din stradă și predarea către centrele sociale, unde nu sunt obligați să rămână, și aplicarea de sancțiuni contravenționale, polițiștii locali vor continua să acționeze pe această linie pentru combaterea acestui fenomen.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Cerșetorii, mai bogați decât mulți dintre timișoreni. Un cerșetor susține că strânge 100 de lei în… 2 ore!

  1. Daca i-ar duce in Delta la taiat stuf. SIGUR nu ar mai fi picior de cersetor nu numai in Timisoara, dar in tooooooaaaaaaaaaaaata Rromanica. Bine ca macar aia mai tuciurii s-au dus in vest ca sa-i bucure pe cei de acolo….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *