Cerșetorii din Timișoara s-au reorientat. Ei preferă acum marile magazine

cersetor 4

Vara pare a fi anotimpul cerșetorilor, iar marile magazine au devenit ținta acestor. Cumpărătorii care vin sau pleacă din centrele comerciale sunt agasați de insistența, care devine uneori amenințătoare, manifestată de cerșetori când vor bani. În ultima lună, polițiștii locali au depistat 90 de persoane care făceau apel la mila publică.

CITEȘTE ȘI:  A rămas fără un Audi de 70.000 de euro, chiar la intrarea în România

„Având în vedere aceste aspecte, Poliția Locală Timișoara a luat măsura contactării reprezentanților firmelor de pază a marilor magazine de pe raza municipiului, fiind stabilită o colaborare în vederea semnalării prompte de către personalul de pază a prezenței persoanelor care apelează la mila publică, polițiștii locali putând astfel acționa operativ”, precizează reprezentanții Poliției Locale.

Totodată, aceștia fac apel la cetățeni să nu le dea bani celor care stau cu mâna întinsă. În caz contrar, cerșetorii sunt practic încurajați să-și continue activitatea. În ansamblu, numărul celor care apelează la mila publică pe străzile Timișoarei a scăzut în ultimul an. Polițiștii locali spun că este și meritul cetățenilor, pe care îi îndeamnă să semnaleze, în continuare, cazurile de acest gen la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112. Polițiștii locali continuă acțiunile zilnice pentru descurajarea acestui fenomen.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *