Cercel explică de ce persoanele vaccinate se pot infecta în continuare: „Vaccinul nu ne protejează dacă renunțăm la mască, la igienă personală”

Cercel: Pandemia nu s-a terminat, au apărut și alți viruși. Masca ar trebui să fie un accesoriu obligatoriu pentru 6 - 9 luni

Medicul Adrian Streinu Cercel a explicat la B1 TV, de ce persoanele vaccinate cu schema completă împotriva COVID-19 pot să se infecteze în continuare sau să transmită mai departe boala. Cu toate acestea, medicul atrage atenția că vaccinurile sunt în continuare esențiale, dublate de respectarea măsurilor sanitare.

“Trebuie să împărțim puțin apele pentru că se vorbește de vaccinare și se vorbește de infecții. Vaccinurile ne protejează pe dinăuntru și nu la nivelul mucoaselor.

Avem două tipuri diferite de apărare, la nivelul mucoaselor ne apărăm cu niște anticorpi de tipul imunoglobulină A, iar în interiorul nostru ne apărăm cu anticorpi de tipul imunoglobulină G.

Diferența este foarte mare între ele. Vaccinul generează apariția acestui tip de anticorpi de tipul imunoglobulinei G.

Vaccinul ne protejează să nu facem forme de boală, dar nu ne protejează dacă renunțăm la mască, la măsurile de igienă personală, etc. Este posibil ca la nivelul mucoasei nazale să ne infectăm cu acest nou virus dar nu vom dezvolta forme severe de boală sau alte minunății”, a declarat Adrian Streinu Cercel, conform stiripesurse.ro.

Acesta a mai precizat că vaccinurile sunt importante pentru stoparea pandemiei, tocmai pentru că infecțiile se pot transmite în continuare dacă doar o parte din populație este vaccinată:

“Acest vaccin este o mană cerească pentru noi, dacă nu înțelegem acest lucru să nu ne mirăm că ni se întâmplă”, a spus medicul Streinu Cercel.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Cercel explică de ce persoanele vaccinate se pot infecta în continuare: „Vaccinul nu ne protejează dacă renunțăm la mască, la igienă personală”

  1. Auzi ce timpenie poate declara „Pelegares” asta. Masca te protejeaza de infectie. Doamne cita incultura, ce mentalitate de lopatar. Nicaieri in lume nu s-a demonstrat ca masa si purtarea mastii te protejeaza de infectarea cu Covid-19. Dar prostimea trebuie sa fie prostita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *