Centura de sud și Gara de Nord, încă o tură de promisiuni

cuc 2

Sosit la Timișoara pentru a verifica stadiul în care se află cei 15 kilometri de autostradă de pe Lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva, ministrul transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, a prezentat vineri concluziile vizitei sale.

În primul rând, i-a făcut cu ou și cu oțet pe participanții la proiect, despre care a spus că „l-au mințit” atunci când au susținut că mica porțiune de șosea poate fi inaugurată. Vestea proastă este că vom mai avea de așteptat până la deschiderea pentru circulație, un expert din exteriorul ministerului urmând să-și dea cu părerea asupra acestei probleme, dar vestea bună constă în creșterea perioadei de garanție de la patru la opt ani.

Trecând la proiectele importante pentru județul Timiș, ministrul transporturilor a menționat că proiectarea și execuția pentru centura de sud vor fi scoase la licitație până la sfârșitul lunii martie. Conform oficialului de la guvern, deocamdată, centura de sud are alocate 6,4 milioane de lei, iar după finalizarea licitației suma va fi mărită.

De asemenea, Gara de Nord va fi prinsă într-un nou program național de modernizare și reabilitare, care include 47 de stații CFR, în perioada 2017-2018 urmând să fie elaborat studiul de fezabilitate, iar în 2018-2020 să se treacă la execuția lucrărilor.

În anul în curs, Regionala CFR Timișoara va putea folosi două milioane de lei din fondurile proprii pentru modernizarea unui corp de clădire, a grupurilor sanitare și a peroanelor. De asemenea, Aeroportul „Traian Vuia” va primi zece milioane de lei pentru construirea unui terminal pentru sosirea curselor externe.

Deocamdată, trecerea aerportului la Consiliul Județean Timiș nu este o prioritate, după cum și în privința centrelor de transport intermodal se va reveni cu informații noi, când va fi cazul.

Foto: ADRIAN PÎCLIȘAN


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *