Centrul-pilot de colectare a legumelor și fructelor își caută locul

Consiliul Județean Timiș a alocat în bugetul din acest an suma de 4,5 milioane de lei pentru centrele de colectare a legumelor și fructelor.

Este vorba, deocamdată, de un centru-pilot, cu perspectiva realizării, în anii următori, a mai multor centre, în funcție de necesități. Proiectul vizează sprijinirea micilor întreprinzători agricoli, care nu dispun de spațiul necesar păstrării producției obținute. Legumele și fructele lor vor putea fi aduse la centrul de colectare, unde vor fi depozitate și sortate, apoi menținute în recipiente speciale în camere frigorifice.


A avut loc prima ședință a Comisiei de implementare a Proiectului „Centre de colectare și depozitare legume-fructe în județul Timiș”, a anunțat vicepreședintele Consiliului Județean Timiș Roxana Iliescu.

„Prioritatea comisiei este identificarea locației pentru realizarea primului centru, centrul-pilot. În acest sens, avem în vedere Analiza și Strategia privind sectorul de legume și fructe la nivelul județului Timiș, o documentație realizată de specialiștii de la USAB și propunerile din partea primăriilor privind amplasamentul pentru un astfel de centru.

Bazinele vizate sunt: Gottlob, Lovrin și Tomnatic; Belinț, Lugoj și Traian Vuia; Jimbolia, Checea și Sânmihaiu Roman; Ciacova, Giera și Gătaia. Primăriile au termen să trimită propunerile lor până în data de 15 septembrie, iar noi ne vom deplasa în teren pentru vizualizare și analiză în perioada imediat următoare.

Comisia are ca prioritate stabilirea într-un termen cât mai scurt a primului amplasament, pentru ca foarte curând după aceea să putem demara acțiunile juridice aferente, cu primăria respectivă ca partener al acestui proiect (elaborarea hotărârii de CL pentru asocierea cu CJT, protocol etc.) și pentru a vota în plenul CJT indicatorii tehnico-economici, acești pași reprezentând prima etapă în realizarea efectivă”, a declarat Roxana Iliescu după întâlnire.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns