Centrul istoric al Timișoarei este în beznă, în seara de deschidere a Capitalei Culturale Europene

Ministerul de Interne ne spune că Timișoara este printre cele mai sigure orașe din lume și al doilea din România

Centrul istoric al Timișoarei este în beznă, în seara de deschidere a Capitalei Culturale Europene, în urma unei pene de curent, fiind funcțional doar iluminatul stradal.

La ora 19:00, chiar în timpul ceremoniei de deschidere a evenimentului TM 2023, Palatul Culturii a fost lăsat în întuneric, în urma unei defecțiuni la rețeaua de electricitate… La fel ca o mare parte din zona centrală a urbei.

Centrul istoric al Timișoarei este în beznă, în seara de deschidere a Capitalei Culturale Europene

Dominic Fritz: „La început toată lumea a crezut că face parte din spectacol”

„A fost foarte interesant. Trebuie să spun că în 2007 la ceremonia de deschidere de la Sibiu a picat curentul. Am vorbit cu consilierul prezidențial Sergiu Nistor, care atunci era comisar al evenimentelor de atunci, și mi-a spus că dacă se ia curentul va fi un semnal bun. Și asta s-a întâmplat, a fost în timpul unui recital de pian, la început toată lumea a crezut că face parte din spectacol”, a afirmat primarul Dominic Fritz, în fața jurnaliștilor acreditați la eveniment.

La ora transmiterii știrii (19:15), s-a încheiat festivitatea de la Opera Națională și a început spectacolul din Piața Unirii.

Primul eveniment destinat publicului larg este cel de la ora 19, când în Piața Unirii are loc momentul festiv „Sărbătorim Deschiderea!”, despre care organizatorii susțin că va pune în evidență memoria și identitatea Timișoarei, alături de artiști locali și străini.

CITEȘTE ȘI: “Schela cu flori” din centrul Timișoarei intră în legalitate

Pe scena din Piața Unirii vor urca Doctorul Sinteză și K-Lu, Implant Pentru Refuz împreună cu Dora Gaitanovici, Adrian Despot, Dan Byron și ucraineanca Alyona Alyona.

Alte spectacole sunt oferite de Duchamp Pilot & Muaré Experience și Taraf de Caliu și oaspeții lor.

Programul serii se încheie cu Fritz Kalkbrenner, un DJ german, care până acum a evoluat la festivaluri din întreaga lume, pe scenele Rock am Ring, Melt sau Tomorrowland.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Centrul istoric al Timișoarei este în beznă, în seara de deschidere a Capitalei Culturale Europene

  1. Întrebați ce s-a întâmplat – e instalatia interna a operei care nu tine. A băgat tvr-ul un echipament în priza și a sărit siguranta

  2. In Minutele De Întrerupere A curentului In Bezna Romantica A Strălucit Sufletul Timișoarei Minunata și Unic Din Totdeauna și Pt Totdeauna Cu Dragoste Princess Mariana VON Cirnu Wachtel und Alle Timisoara Salzburg La Mulți ani 🍀🍀🍀🍀💓🙏😇❤️💞🐕🐾🐾🎂🐱💚💖🎁💖💖🐶🎂🎂🎂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *