Centrul de legume și fructe de la Tomnatic, finalizat în proporție de 85%

Lucrările la centrul de legume și fructe din Tomnatic, în linie dreaptă

Centrul de legume și fructe de la Tomnatic, finalizat în proporție de 85%

Lucrările de construcții și montaj la centrul de legume și fructe pe care Consiliul Județean Timiș îl construiește în Tomnatic sunt finalizate deja în proporție de 85%, în avans considerabil față de termenii contractuali. Conform contractului, constructorul are ca termen de predare a obiectivului luna noiembrie 2023.

Infrastructura și suprastructurile halei principale, ale șopronului – cu o suprafață de 845 mp, cât și foișorul sunt finalizate. Instalațiile interioare de apă-canal și pluviale, instalațiile frigorifice și electrice, drumurile, aleile, platformele, cât și sistemul de încălzire, toate sunt deja realizate. În ceea ce privește compartimentările interioare și arhitectura, acestea sunt efectuate în proporție de 95%.

În perioada următoare, se va face branșamentul electric, iar antreprenorul va comanda liniile tehnologice necesare.

Contractul de proiectare, execuție, asistență tehnică din partea proiectantului, dotări, utilaje și echipamente are o valoare de aproape 24 milioane lei (TVA inclus), fiind ajustat în urma creșterii prețurilor la materiale.

Centrul de legume și fructe vine în sprijinul micilor producători din zona Gottlob – Lovrin – Tomnatic, precum și a celor din comunele învecinate, Lenauheim, Comloșu Mare, Teremia Mare, Sânpetru Mare, Periam, Pesac, Variaș etc.

CITEȘTE ȘI: Jimbolia iubeşte baschetul! Cinci echipe școlare din Timiș, la prima reuniune a Conferinţei de Vest a Jr. NBA League România

În urma investiției vor fi create 28 de noi locuri de muncă. Depozitul va avea rolul de a asigura menținerea calității și proprietăților legumelor și fructelor, în vederea consumului pe perioada toamnă – primăvară sau chiar până în perioada noilor producții. De asemenea, depozitul trebuie să asigure condițiile tehnologice pentru preluarea, păstrarea sau tranzitarea produselor horticole.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *