Centrul Aradului, împânzit de biciclete decorative agăţate de stâlpi şi copaci

biciclete decorative

Centrul municipiului Arad este decorat, de câteva zile, cu biciclete agăţate de stâlpi de iluminat sau de copaci, ori amplasate în mijlocul spaţiilor verzi, în cadrul unei campanii de promovare a mersului pe două roţi, care va dura până în luna octombrie.

Primăria Arad a iniţiat o campanie privind conştientizarea beneficiilor mersului pe bicicletă, care se derulează în perioada iulie-octombrie, timp în care în oraş sunt amplasate numeroase biciclete decorative.

Campania se derulează în colaborare cu ONG-uri, care au început de câteva zile să amplaseze biciclete decorate artistic. Acestea sunt agăţate de copaci sau de stâlpi de iluminat din centrul oraşului, sunt sprijinite de clădiri sau sunt amplasate pe spaţiile verzi.

ONG-urile participante îi invită pe arădeni să decoreze biciclete dezafectate şi să le doneze pentru a fi amplasate în diferite locuri din oraş. Pe aceste biciclete pot fi trecute numele celor care le-au decorat şi diverse mesaje.

„Proiectul Hello Bike este deschis tuturor arădenilor creativi. Alegeţi să transmiteţi un mesaj sau un sentiment printr-o bicicletă, care va fi expusă public”, este un mesaj transmis pe reţelele de socializare de către un ONG, care a postat şi fotografii cu biciclete decoratove amplasate deja în oraş.

Organizatorii campaniei au făcut şi un apel la arădeni să nu distrugă sau să fure obiectele decorative.

”Bicicletele sunt dezafectate, nu se pot utiliza. La fel şi părţile lor componente. Au cel mult valoare artistică şi decorativă. Sperăm că oamenii se gândesc că este vorba de artă stradală înainte să le fure sau distrugă”, arată mesajul.

Derularea acestei campanii a fost aprobată de Consiliul Local în luna iunie, iar în hotărârea adoptată de consilieri se arată că „rolul bicicletelor decorate artistic este de a încuraja cetăţenii municipiului să folosească acest mijloc de deplasare, să-şi personalizeze propriile biciclete şi, nu în ultimul rând, să îmbunătăţească aspectul oraşului”.

În municipiul Arad, numărul bicicliştilor a crescut constant în ultimii doi ani, de când au fost amenajate piste de biciclete. Până la finalul acestui an, în oraş vor exista peste 130 de kilometri de piste, fiind cea mai mare reţea urbană pentru biciclete din România.

Pentru realizarea pistelor, Primăria Arad a iniţiat două programe, unul în valoare de şase milioane de euro, cu finanţare europeană, şi unul în valoare de 5,4 milioane de lei, cu finanţare locală.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Centrul Aradului, împânzit de biciclete decorative agăţate de stâlpi şi copaci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *