Centrele sociale din Ronaț și Freidorf, mai aproape de realizare

polona 2

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a anunțat că două dintre proiectele pentru au fost semnate contractele de finanțare europeană fac progrese importante, fiind mai aproape de punerea în operă. Primul proiect menționat este cel de regenerare fizică, economică şi socială a zonei marginalizate de pe Strada Polonă din cartierul Freidorf, cunoscută drept una dintre cele mai sărace și lipsite de perspectivă din oraș.

polona 1 1

Pe Strada Polonă nr. 17 va fi construit un centru multifuncţional cu o suprafaţă utilă de 447 de metri pătrați, cu regim de înălţime P+E. Vor fi amenajate şi o zonă verde şi un teren de joacă/sport pe o suprafaţă de 670,75 metri pătrați. Va beneficia de acest proiect populaţia care trăieşte în zona marginalizată, respectiv 508 persoane, care au fost identificate în urma unor cercetări în teren. Valoarea totală a proiectului se ridică la 4,3 milioane de lei.

O altă investiție asemănătoare, din fonduri europene, va veni în sprijinul comunităţii marginalizate din cartierul Ronaţ al municipiului Timişoara. Proiectul prevede construirea în acest cartier, pe Calea Bogdăneștilor, a unui centru multifuncțional care să ofere trei tipuri de servicii sociale. Va fi un spațiu public unde se vor putea derula activități educative, culturale și recreative, socio-culturale, de tip centru de zi.

ronat 2

Astfel, centrul multifuncțional din cartierul Ronaț va cuprinde un centru de zi pentru copiii aflați în situație de risc de separare de părinți și un centru de zi pentru consilierea și sprijinul părinților. Totodată, în acest centru vor fi oferite servicii de asistență comunitară. Centrul multifuncțional va avea o suprafață utilă de 752,50 metri pătrați (regim de înălțime P+E) și va fi utilat cu toate dotările și echipamentele necesare, iar proiectul prevede inclusiv amenajarea de spații verzi, a unui loc de joacă și a unui teren de sport, în suprafață de 2.350 de metri pătrați. Pentru acest al doilea centru, valoarea totală a investiției se ridică la 5,7 milioane de lei. Centrele multifuncționale din cele două zone marginalizate ale Timișoarei vor trebui finalizate până la 31 decembrie 2022.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns