Celebrări la basilica de la Maria-Radna

Credincioșii catolici vor reface Drumul Crucii la Basilica Papală Maria Radna

În basilica „Maria harurilor” de la Maria-Radna, cel mai însemnat sanctuar din vestul ţării dedicat Maicii Domnului, încep sâmbătă celebrările ce prefaţează ziua de 15 august, care marchează în calendarul romano-catolic Solemnitatea ridicării cu trupul şi sufletul la cer a Sfintei Fecioare Maria.

Programul religios se deschide la ora 11, cu o Sfântă Liturghie în limba slovacă, oficiată de E.S. Böcskei László, Episcop de Oradea.

Duminică, la ora 8, sunt programate Sfânta Liturghie în limba maghiară, la 10,30 – cea celebrată în română, maghiară şi germană, iar după-amiaza, la ora 17, un concert de muzică ambientală susţinut de compozitorul timişorean Gheorghe Iovu.

Luni, la ora 18, credincioşii care se vor afla la mănăstirea de la Radna vor putea asista la Sfânta Liturghie în limba croată, la ora 19, la slujba oficiată în română şi maghiară, iar la ora 20, la Sfântul Rozariu şi devoţiunea în cinstea Maicii Domnului.

Marţi, o liturghie în croată (ora 7,30) şi o alta în maghiară (ora 9,30) vor preceda Sfânta Liturghie Solemnă pe care E.S. Martin Roos, Episcop romano-catolic de Timişoara, o va celebra la ora 11, în română, maghiară şi germană.

O Sfântă Liturghie în limba română va avea loc în aceeaşi zi, la ora 13, iar creştinii greco-catolici vor fi aşteptaţi la basilica Maria-Radna la ora 14.

La ora 21, după Sfânta Liturghie oficiată în limba română, publicul va fi invitat la un concert live susţinut de Daniel Dorobanţu şi Petre Ionuţescu, a căror muzică înălţătoare va desăvârşi atmosfera sărbătorii.

Ca în fiecare an în preajma datei de 15 august, spre Maria-Radna se vor îndrepta pelerini din întreaga Dieceză romano-catolică a Timişoarei, dornici să se închine Preacuratei Fecioare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Celebrări la basilica de la Maria-Radna

  1. sa vedeti injuraturi de la pelerini cand vor da in gropile de pe soseaua Timisoara-Lipova,dupa ce intra in judetul cu cele mai bune drumuri din tara,adica judetul Arad…desi sunt avertizati inca de la intrarea in judet ca drumul este in lucru,nu trebuie sa creada in astfel de baliverne,tabla cu drum in lucru e acolo de vreo 3 ani,iar lucrul nu l-a efectuat si nu-l efectueaza nimeni,singurul muncitor de pe portiunea intrare in judetul Arad-Lipova,este cel de pe tabla cu drum in lucru….Cam o data la doi ani CJ Arad,ne anunta ca de anul viitor vor incepe reparatiile la acest drum,mai trec doi ani,mai dau un interviu in care anunta ca….de anul viitor incep reparatiile si….gata mandatul…Vine campania,in care anunta iar ca…de anul viitor incep reparatiile,numai sa fie alesi…Pana atunci,tabla cu drum in lucru e la locul ei,pana nu o fura cineva sa o predea la fier vechi,ca tot nu mai crede nimeni in ea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *