Cele mai recente sfaturi de la medicul Virgil Musta, în pragul începerii noului an școlar

Medicul Virgil Musta avertizează că țara noastră riscă să se confrunte cu cazuri de poliomelită

Lumea a stat în loc timp de o lună, iar acum, în multe ţări, inclusiv în România, autorităţile instituie reguli draconice, pe care, în urmă cu doar jumătate de an, le-am fi crezut demne de un scenariu SF. Şi totuşi: la nivel global, din aproape 29 de milioane de oameni infectaţi cu noul coronavirus, 96 la sută au fost declaraţi vindecaţi.

CITEȘTE ȘI; ANAF scoate la licitație mașini: VW Passat la 1.400 de euro, VW Golf la 220 de euro și multe alte oferte

Aşadar, o rată a mortalităţii de 4 procente. Mult mai mică decât în cazul altor boli contagioase. În plus, doar 1 la sută dintre cazurile active sunt grave. Doctorul Virgil Musta, şeful Secţiei de boli infecţioase de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, a explicat într-o intervenție la Observator cum evoluează pandemia și virusul în România.

„Nu este cazul să ne panicăm, dar trebuie totuși să fim precauți, pentru că acest virus, chiar dacă face parte din coronavirus și marea majoritate din această familie dau forme ușoare de boală, acest virus este un virus nou, cu o patogenitate aparte și la care organismul nu are apărare. Acesta este motiv pentru care apar un număr mare de cazuri, oamenii nu sunt imunizați și nici nu există pe moment posibilitatea de imunizare, decât prin boală. Iar statistica arată 95% de oameni se vindecă, dar din aceștia o parte evoluează în continuare cu sechele, cu probleme pulmonare, sunt dependenți de oxigen și 4-5% decedează. La un număr foarte mare de cazuri, acest număr de decese este mare, și noi trebuie să luptăm ca să prevenim și să nu ajungem în situație în care să avem multe decese și nici cazuri severe care apoi creeze probleme de sănătate și care vor trebui monitorizate și care vor creea costuri suplimentare pentru sistemul de sănătate în viitor”, a declarat Virgil Musta, la Observator.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Cele mai recente sfaturi de la medicul Virgil Musta, în pragul începerii noului an școlar

  1. Si fuguța la vot: in şir indian (in majoritate exterminati), fiecare cu cearceaful lui, întâi la vot şi apoi direct la cimitir! OIP!
    Trecerea prin spital nu este recomandată, fiind costisitoare (a nu se uita plata sfaturilor specialiştilor in medicină care se perindă toată ziulica la tv, radio, ziare, în loc să meargă la muncă în spitalele care se plâng de lipsă de personal), lungă, dureroasă si cu final incert – indiferent de numărul de pile călare pe telefoane.

Lasă un răspuns