Cele mai multe cazuri de îmbolnăviri ale elevilor și profesorilor din Timiș s-au înregistrat în perioadele în care cursurile s-au desfășurat online

bolnav covid

43 de angajați din unitățile de învățământ din Timiș și 46 de preșcolari și elevi care învață în aceste instituții au fost confirmați cu COVID-19 de la începutul celui de-al doilea semestru școlar.

De menționat este faptul că, dintre aceștia, cei mai mulți au participat la cursuri doar în sistem online, nefiind prezenți la școală: 29 dintre elevii infectați și 29 dintre angajați nu au mers la școală.

Pe de altă parte, spre deosebire de prima săptămână a primului semestru al acestui an școlar, în prima săptămână a acestui semestru s-au înregistrat mult mai puține cazuri de infectări în unitățile de învățământ timișene.

Astfel, în perioada 14 – 20 septembrie 2020 au fost raportate zece cazuri de îmbolnăviri în rândul personalului angajat și unul în cazul unui elev, în timp ce în perioada 8 – 11 februarie 2021, au fost identificați patru elevi ca fiind pozitiv și niciun cadru didactic.

Situația s-a înrăutățit însă, începând cu cea de-a doua săptămână a acestui semestru.

Până astăzi, au fost confirmate pozitiv 14 cadre didactice și 17 elevi. Totuși, se remarcă faptul că cele mai multe cazuri de îmbolnăviri în rândul educabililor și al personalului angajat au fost semnalate în perioadele în care nu s-au desfășurat cursuri față în față. Astfel, după data de 10 noiembrie a anului trecut, când, la nivel național, s-a dispus suspendarea cursurilor față în față în unitățile de învățământ din țară, numărul cazurilor de îmbolnăviri în rândul elevilor și a personalului angajat a continuat să crească.

În intervalul 10 noiembrie  – 23 decembrie 2020, perioada în care activitățile didactice s-au desfășurat doar online, au fost raportate 117 cazuri de îmbolnăviri. Numărul reprezintă cazurile raportate în mod benevol de persoanele infectate, existând presupuneri că acesta ar fi fost în realitate chiar mai mare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Cele mai multe cazuri de îmbolnăviri ale elevilor și profesorilor din Timiș s-au înregistrat în perioadele în care cursurile s-au desfășurat online

 1. Putintica rabdare. Offline-ul o sa bata online-ul.
  Asta daca nu trimite Bill Gates COVID-ul prin WiFi sau ceva de genul.
  Nu vad rostul acestui articol. Facem statistica pe 1 saptamana ca si cum ar avea vre-o relevanta?

 2. Aveti dreptate,pentru ca profesorii au mers din casa in casa cu meditatiile,fiind carausii virusului;unde mai pui ca nu se declara la finante ,ca sa plateasca impozit pe venit.
  Nici legea nu e clara,in sensul ca profesorii au statut de functionari publici,dar au voie sa dea meditatii.
  In caz ca un alt functionar public desfasoara alte activitati,care aduc foloase materiale,este dat afara de la locul de munca si suporta rigorile legii.
  La profesori aplicandu-se acest standard,la scoala acestia umple doua table(acesta este modelul la matematica) fara ca elevii sa inteleaga mare lucru,iar cei care au pretentii(elevii) trebuie sa ia meditatii.
   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *