Cele mai mari creșteri salariale, în silvicultură și exploatare forestieră

bani 20

În luna noiembrie 2018, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 4.658 lei, cu 2,8 la sută mai mare decât în luna anterioară, iar cel net, de 2.792 lei, în creştere faţă de octombrie 2018, cu 72 lei (+2,6 la sută).

CITEȘTE ȘI: Un şofer s-a sinucis în maşină după ce a primit poze compromiţătoare cu soţia lui. Orlando locuia în Timişoara alături de soţia şi de fetiţa lui

Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei (6.835 lei), iar cele mai mici, în hoteluri şi restaurante (1.589 lei).

Comparativ cu luna noiembrie a anului 2017, acest indicator a crescut cu 13,3 la sută. Indicele câştigului salarial real faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior a fost de 109,5 la sută și de 102,7 la sută în luna noiembrie 2018 faţă de luna precedentă.

CITEȘTE ȘI: Doliu în lumea muzicii româneşti! Un artist a murit răpus de cancer

Cele mai semnificative creşteri ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat în silvicultură şi exploatare forestieră (+52,6 la sută) și în extracţia minereurilor metalifere (+27,8 la sută).

Creșteri au mai fost consemnate în tipărirea şi reproducerea pe suporturi a înregistrărilor, fabricarea autovehiculelor, activităţi de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune (între 8,5 şi 11,5 la sută), în fabricarea produselor de cocserie şi din ţiţei, fabricarea hârtiei, echipamentelor electrice, a maşinilor și utilajelor, servicii în tehnologia informaţiei, activităţi de asigurare şi fonduri de pensii, de cercetare-dezvoltare, de poştă şi curierat (între 5 şi 7,5 la sută), respectiv, în fabricarea produselor din tutun, a celor textile, a substanţelor şi produselor chimice, în agricultură și vânătoare (între 4 şi 5 la sută).

CITEȘTE ȘI: Înjunghiat de 13 ori de iubită, un tânăr a cerut-o în căsătorie în faţa instanţei

Cele mai semnificative scăderi ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat în industria metalurgică (-8,3 la sută) și în fabricarea calculatoarelor, a produselor electronice şi optice, în telecomunicaţii, depozitare şi activităţi auxiliare pentru transport, transporturi aeriene, activităţi de asigurări (între -1 şi -3 la sută).

În sectorul bugetar s-au înregistrat creşteri ale câştigului salarial mediu net faţă de luna precedentă, în administraţie publică (+1,5 procente), învăţământ (+1,1 procente), sănătate şi asistenţă socială (+0,6 procente).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *