Cele mai inovatoare ţări. România ocupă locul 49, fiind surclasată de toate statele din regiune

Cele mai inovatoare ţări. România ocupă locul 49, fiind surclasată de toate statele din regiune

România ocupă locul 49 dintr-un total de 132 de ţări analizate, într-un clasament al celor mai inovatoare state din lume, clasament realizat de WIPO (Organizaţia Mondială a Proprietăţii Intelectuale), parte a ONU.

Cu un scor de 34,1 puncte, România este surclasată de toate ţările din regiune, respectiv de Croaţia (poziţia 42), Polonia (38), Bulgaria (35), Ungaria (34) şi Cehia, care este cel mai bine poziţionată, pe 30. Clasamentul WIPO este condus de Elveţia, SUA şi Suedia, ţări cu economii puternice, dezvoltate.

Pentru a fi realizat clasamentul, sunt analizaţi 81 de indicatori din şap­te mari categorii – sofisticarea me­diului de business, sofisticarea econo­miei, infrastructură, cercetare şi capital uman, instituţii, know-how şi tehnologie şi creativitate şi branding.

CITEȘTE ȘI: Zile libere 2023: Românii vor avea mai multe minivacanțe de trei și patru zile. Calendarul zilelor nelucrătoare pentru salariați

Spre exemplu, când vine vorba de sofisticarea mediului de business contează cât cheltuie companiile pe cercetare şi dezvoltare, dar şi care e valoarea investiţiilor străine directe. La capitolul creativitate şi branding, pe de altă parte, sunt analizate cele mai valoroase mărci naţionale, dar şi tot ce ţine de trademark şi design industrial inovativ.

(sursa: Mediafax)

Foto: Dreamstime


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *