Cele mai frumoase tradiții de Florii. Ce trebuie să faci pe 12 aprilie pentru a avea noroc

florii 2

Duminica Floriilor este ziua în care prăznuim Intrarea Mântuitorului în Ierusalim. În Duminica Floriilor, Biserica a rânduit să fie dezlegare la pește. Intrarea Domnului în Ierusalim inaugurează ultima săptămână din viața Sa pământească. Astfel, din aceasta zi începe Săptămâna Patimilor. În toate bisericile se oficiază în fiecare seară Deniile, slujbe prin care credincioșii sunt chemați să-L însoțească pe Hristos pe drumul crucii, până la moartea și Învierea Sa.

CITEȘTE ȘI: Paștele catolic 2020: Milioane de credincioși din întreaga lume sărbătoresc azi Învierea Domnului. Mesaj mobilizator al Papei Francisc

Salcia este nelipsită la sărbătoarea Floriilor. Credincioşii merg la slujbă cu ramurile şi, după ce sunt sfinţite, le pun la icoane, geamuri, uşi, porţi sau le utilizează în gospodărie. În ziua de Florii, se curăţă mormintele şi se împodobesc cu ramuri de salcie.

Cei care au ţinut post se pot delecta cu mâncăruri din peşte. De Florii, este dezlegare la peşte şi se spune că preparatele au putere de vindecare asupra celor care le prepară şi apoi le mănâncă.Pentru sănătatea familiei, se aerisesc hainele, se termină curăţenia casei şi se stropeşte toată gospodăria cu agheasmă (apă sfințită).

sursa: realitatea.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Cele mai frumoase tradiții de Florii. Ce trebuie să faci pe 12 aprilie pentru a avea noroc

  1. Doamne iarta-ma, cum sa cureti mormintele in ziua de Florii ??
    Ar fi putut fi un articol frumos si folositor daca v-ati documentat mai bine.

Lasă un răspuns