Cele mai frumoase cămăşi tradiţionale româneşti vor putea fi admirate într-o paradă pe două roţi, la Timişoara

ie5

Bănăţenii vor avea ocazia să îşi etaleze cele mai frumoase cămăşi tradiţionale româneşti pe care le deţin, într-o paradă pe două roţi care se va desfăşura la Timişoara.

Echipa „Verde pentru Biciclete” organizează, sâmbătă, evenimentul „IA românească pe Bicicletă”, celebrând, astfel, Ziua Internaţională a Iei.

Aflat la cea de-a treia ediţie, evenimentul este unul pe placul timişorenilor. „Conceptul IA românească pe Bicicletă a venit natural, văzând că o sumedenie de participante la pedalările Verde pentru Biciclete au ales această componentă vestimentară tradițională.

Deoarece în acest an se sărbătorește Ziua Internațională a Iei sâmbătă, am ales să schimbăm ziua obișnuită a întâlnirilor noastre”, transmit organizatorii.

Întâlnirea bicicliştilor va avea loc la ora 10,30, pe platforma Timco, unde se vor distribui stickere cu mesajul „Şi eu susţin Verde pentru biciclete” şi numere pentru bicicletă.

De asemenea, va avea loc o expoziție de fotografii a Asociației „Prin Banat”, iar partenerii sportivi ai evenimentului vor susține o sesiune de încălzire.

Ca de fiecare dată, alături de iubitorii de pedalare vor fi prezenţi sponsori, urmând să se ofere premii pentru cea mai frumoasă ie, cel mai frumos costum popular/tradițional, cea mai veche ie, cea mai frumoasă apariție feminină și cea mai frumoasă apariție masculină.

Fiecare câștigător va primi câte un abonament full fitness de o lună din partea Smartfit Studio. În plus, Arsenal Park va oferi o noapte de cazare în cel mai mare parc tematic din țară, valabilă în timpul săptămânii, cu mic dejun pentru două persoane, acces pentru două persoane în AquaPark Arsenal și acces la una din activitățile din Aventura Park Arsenal (trasee de cățărare, tiroliană sau PowerFan Jumps).

După oferirea premiilor, bicicliştii vor pleca, de la ora 11,30 pe traseul: Platforma Timco –   Calea Circumvalațiunii – Calea Al. I Cuza – Piața Mărășești – Str. Oituz – Piața Ionel I.C.Brătianu – Bulevardul Take Ionescu – Str. Simion Bărnuțiu – Str. Gheorghe Adam – Str. Avram Imbroane – Muzeul Satului Bănățean. Participanţii la eveniment vor poposi la Muzeul Satului Bănăţean, unde se vor desfăşura ateliere specifice, în cadrul unui eveniment organizat de Asociaţia Culturală „ART PROTOCOL”.

Persoanele care vor purta ie sau costum popular vor avea posibilitatea de a se fotografia în Cabina Foto “Oglinda WOW”, pusă la dispoziție în mod gratuit pe parcursul evenimentului la Muzeului Satului Bănățean.

Evenimentul vine şi cu o condiţie impusă de poliţia rutieră: este interzisă plimbarea pe bicicletă copiilor sub 14 ani. Aceștia pot fi transportați pe bicicleta părinților sau într-o remorcă pentru bicicletă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.