Cele două motive pentru care ar fi necesară o a treia doză de vaccin anti-Covid

Vaccinul anti-Covid Johnson & Johnson a eșuat într-un ”număr important” de cazuri

O a treia doză de vaccin anti-Covid ar funcționa ca un reactor al imunității și va crește numărul de anticorpi, a explicat la Digi24 Radu Țincu, medic primar de Terapie Intensivă la Spitalul Floreasca. Totodată, va elimina noile variante virale ale virusului care pot apărea.

Medicul, care a vorbit în urmă cu o zi, la Digi24 despre cercetările la nivel internațional privind o a treia doză de vaccin anti-Covid, a explicat care sunt motivele care stau la baza acestora.

Radu Țincu a explicat că imunitatea după vaccinare nu poate să dureze la nesfârșit.

„Trebuie să avem toate datele care să ne spună care va fi protocolul de vaccinare în viitor. Știm că imunitatea durează peste 6 luni, unele studii arată că durează peste 8 luni.

Cei de la Pfizer au adus ipoteza conform căreia poate să dureze 12 luni, așa că avem tot acest an la dispoziție pentru a obține toate datele științifice de care avem nevoie de această a treia doză”, a spus medicul.

El a afirmat că o a treia doză de vaccin va avea rolul de a reactiva sistemul imunitar și de a crește numărul de anticorpi, precum și de a elimina noile variante virale.

Continuarea pe Digi24.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns