Cel puţin 20.000 de clătite vor fi preparate pentru turiştii care vor participa la festivalul „Parada Clătitelor”

Cel puţin 20.000 de clătite vor fi preparate pentru turiştii care vor participa la a XXII-a ediţie a festivalului "Parada Clătitelor"

Cel puţin 20.000 de clătite vor fi preparate pentru turiştii care vor participa la festivalul „Parada Clătitelor”

Cel puţin 20.000 de clătite vor fi preparate în staţiunea montană Moneasa, în weekend, pentru turiştii care vor participa la a XXII-a ediţie a festivalului „Parada Clătitelor”, în cadrul căruia vor avea loc şi evenimente artistice, scrie agerpres.ro.

Primarul comunei Moneasa, Ioan Herbei, a declarat marţi, că sâmbătă şi duminică (29 şi 30 iulie) sunt aşteptaţi aproximativ 15.000 de vizitatori, după ce, la ediţia de anul trecut, au fost 17.000 în cele două zile ale festivalului.

„Clătitele vor fi preparate după numeroase reţete, pentru toate gusturile. Se anunţă o vreme bună şi suntem convinşi că vor veni cel puţin 15.000 de oameni, pentru care vor fi preparate 20.000 de clătite.

Anul trecut au fost atât de mulţi vizitatori încât nu a mai fost niciun loc de parcare în staţiune şi în sat, iar poliţiştii au fost nevoiţi să întoarcă maşinile din drum încă de la Dezna, pentru a nu bloca complet Moneasa. Am pregătit un program de muzică uşoară şi folclorică, iar în parcul din centrul staţiunii, unde are loc festivalul, vor fi în jur de 40 de comercianţi”, a spus primarul.

CITEȘTE ȘI: Canotca realizată de copii, la Timişoara, se lanzează la apă. Cei pasionaţi sunt aşteptaţi la eveniment

Intrarea va fi liberă la toate spectacolele, iar vizitatorii sunt aşteptaţi în ambele zile încă de dimineaţă pe aleea principală din staţiune, unde vor fi preparate clătite, dar vor exista standuri şi cu diverse produse tradiţionale.

„Parada Clătitelor” este cel mai aşteptat eveniment din staţiunea Moneasa şi atrage anual mii de vizitatori din mai multe judeţe. Organizatorii evenimentului sunt Primăria Moneasa şi Consiliul Judeţean Arad.

Foto: arhivă cu titlu ilustrativ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *