Cel mai tare! Parcul dintr-o comună timișeană, copia celebrelor Versailles şi Schonnbrun

Localitatea Ohaba Forgaci are unul dintre cele mai frumoase parcuri din mediul rural al județului Timiș și poate chiar din vestul țării.

Inspirația administrației locale din Boldur a venit din două mari capitale ale occidentului, Paris și Viena.

Un domeniu de peste 2,5 hectare de teren a fost transformat în urmă cu circa 11 ani într-un loc de recreere deosebit, de care se bucură locuitorii din Ohaba Forgaci, dar și cei din Lugoj și alte lo­calități.

Pe terenurile de sport din vecinătate își dis­pu­tă meciurile de fotbal echipa din sat, dar și formații din Lugoj. Apoi, în parc, an de an se organizează tot felul de ma­nifestări, care atrag mii de oameni.

Aleile bine conturate, zona centrală și ar­buș­tii de diverse specii, com­pletează un loc rupt parcă din poveste.

Realizat cu bani de la stat

Puțină lume știe că relaxantul perimetru a fost inspirat, pentru proiect, de două locuri ce­lebre în Europa – Versailles, Grădina Parisului, “cultivată” de regele Ludovic al XIV-lea și Schonnbrun din Viena, ctitorit de Casa de Habsburg.

“În momentul când ne-am apucat de proiect am încercat să combinăm două realizări excepționale ale Europei Occidentale. Versailles-ul, o capodoperă, și Schonn­brun, imaginația Imperiului Habsburgic. Locul de re­creere, l-am realizat, în urmă cu circa 11 ani, cu bani de la Agenția Fondului de Me­diu. Costurile s-au ridicat la circa 450.000 de lei. Cred că am reușit să facem ceva frumos”, ne-a spus Cristian Stoi.

În estul județului, parcuri care merită menționate se mai află la Dumbrava, Nă­drag și Coș­teiu.

 

text și foto: redesteptarea.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Cel mai tare! Parcul dintr-o comună timișeană, copia celebrelor Versailles şi Schonnbrun

  1. Deosebit ! Felicitări ! Ca o completare : dacă era lângă Timișoara, acolo, se construiau blocuri !!! Robu, se aude ?!?!

Lasă un răspuns