Cel mai mare centru de recuperare medicală din zona de sud-vest a ţării se va construi în Timiș

S-a aprobat! Impozantul centru de recuperare motorie dintr-o comună timișeană se pune pe... picioare

În comuna Lovrin se va construi cel mai mare centru de recuperare medicală din zona de sud-vest a ţării, obiective similare existând doar în Cluj-Napoca şi Iaşi.

Terenul de la Lovrin pe care se va realiza investiţia a fost trecut, deja, în domeniul public al Consiliului Judeţean Timiş, pentru a se putea demara procedurile necesare derulării investiţiei.

Construcţia va fi una de anvergură internaţională, simpla enunţare a numărului personalului care va lucra acolo fiind grăitoare asupra dimensiunii lucrării: aproximativ 400 de angajaţi!

Asigurarea personalului necesar revine în sarcina Spitalului Judeţean Timişoara, care este parte a acestui proiect.

Beneficiarii centrului vor fi pacienţi din sud-vestul ţării, estimându-se că numărul mediu al acestora va fi de 11.000 pe an, în timp ce alţi 60.000 vor fi trataţi în ambulatoriu!

Grupurile-ţintă sunt persoane cu afecţiuni ortopedice, reumatologice, inflamatorii şi degenerative, precum şi cele cu patologie asociată cardiologică, neurologică, vasculară, care au suferit intervenţii neurochirurgicale sau traume care necesită servicii medicale de recuperare.

Noul centru va avea 20 de saloane cu două paturi, zece saloane cu trei paturi, trei săli de electroterapie, trei săli de kinetoterapie, o sală de analiză a mersului, două săli de masaj, două grupuri sanitare comune, cabinete pentru medici şi pentru asistente.

Vor fi amenajate, de asemenea, săli pentru terapie cu unde scurte, magnetoterapie şi terapie cu băi galvanice.

Totodată, obiectivul din Lovrin va dispune de echipamente şi aparatură de terapie specifice, care vor creşte gradul de acurateţe al diagnosticului, dar şi eficienţa tratamentului administrat pacienţilor.

Construcţia va începe anul viitor şi se speră să fie finalizată în 2020. Marius Graur, primarul comunei Lovrin, spune că această investiţie este de un impact uriaş, având darul de a produce o transformare radicală a localităţii: „Acest centru de recuperare va fi cel mai important obiectiv din toate mandatele în care am condus destinele comunei Lovrin. Aşa cum avem grijă de copii şi de tineret, tot la fel trebuie să ne preocupe şi soarta celor mai în vârstă sau a celor care suferă de diferite afecţiuni. A contat enorm şi deschiderea pe care a avut-o preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, care a înţeles cât de important este acest centru de recuperare medicală. Sunt convins că, după finalizarea investiţiei, Lovrinul va intra într-o nouă etapă, una pe care ne-o dorim cu toţii”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *