Cel mai lung caltaboș din lume, preparat în vestul țării

Cel mai lung caltaboş din lume a fost preparat la Oradea, la festivalul ‘D’ale porcului’.

Mezelul, lung de 208,36 de metri, a fost realizat de cinci bucătari şi depăşeşte recordul mondial anterior, la sângerete, realizat de oraşul Burgos din Spania.

În compoziţie s-au folosit 47 de kg de ficat, 45 kg de orez, aproape 55 kg de carne – cap de porc, grăsimi sau carne seacă, două kg de piper, două kg de cimbru, sare şi ienibahar.

Maţele au fost unite cu ajutorul a doi măcelari specializaţi, care au reuşit să ofere peste două sute de metri de intestine curate pentru realizarea recordului.

După realizare, caltaboşul a fost distribuit, în bucăţi egale de câte un metru, adică aproximativ un kg, contra sumei de 15 de lei.

 

radiotimisoara.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns