Cel mai lung caltaboș din lume, preparat în vestul țării

Cel mai lung caltaboş din lume a fost preparat la Oradea, la festivalul ‘D’ale porcului’.

Mezelul, lung de 208,36 de metri, a fost realizat de cinci bucătari şi depăşeşte recordul mondial anterior, la sângerete, realizat de oraşul Burgos din Spania.

În compoziţie s-au folosit 47 de kg de ficat, 45 kg de orez, aproape 55 kg de carne – cap de porc, grăsimi sau carne seacă, două kg de piper, două kg de cimbru, sare şi ienibahar.

Maţele au fost unite cu ajutorul a doi măcelari specializaţi, care au reuşit să ofere peste două sute de metri de intestine curate pentru realizarea recordului.

După realizare, caltaboşul a fost distribuit, în bucăţi egale de câte un metru, adică aproximativ un kg, contra sumei de 15 de lei.

 

radiotimisoara.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns